Resipi : Salad





Resipi dni kali ini simple sahaja. takyah masak.. potong2 lanting je hehe.. ;p mari kita makan menu diet yang sedap ni. ye.. Salad! ;)


sediakan bahan-bahan seperti di bawah ni ye..



1) lobak merah



2) tomato


3) timun batang



4) daun salad


5) kubis merah



potongkan ikut citarasa anda ye nak potong cmana. tapi dni prefer potong/ hiris nipis-nipis. senang nak kunyah. hehe.. jangan lupa basuh dulu bersih-bersih bahan-bahan tu. pastu sediakan satu bekas, gaulkan dengan sebati semua bahan tu bersama dengan sos salad pilihan u ols. dni guna sos salad thousand island dressing. sedap tak terhingga! ^___^



tadaa.. salad dni dah siap. jemput makan..


(pssst... Zie ko kenal gambo ni kan? haha gigih aku snap nak kasi kat ko ngan Deen tengok ;p)


nyummm nyummm..
^____^



p/s: tak sempat snap gambar sayuran tu.. sempat snap cemni je..



27 comments:

iman said...

oh,boleh try..mcm sdp je..hee~

* mEsSy * said...

ehh.. de mamie la lam bakol itew.. aii nmpk..

:P

Mr feckry said...

ayo..sungguh sehat makanan itu

tujuhhariseminggu said...

mak aih... manyaknye sayur sayuran.... :)

kella said...

bagus dni, cara pemakanan yang sihat tu! selalu juga buat ni, sebab senang dan sedap! yang penting mr Hubby sukee..

psst.. Dni, saje nak mengetag dni plak! nanti buat ya! suka..suka.. jgn marah ya..

soffya cik bulan said...

mcm coleslow kan dini...best3..
pia pun suka buat ni...:)

ardinihumaira said...

@iman

sedap2. kenyang juga makan macam ni tau ;)

ardinihumaira said...

@* mEsSy *

syhhhh jangan kasitau sape2 ;p

ardinihumaira said...

@Mr feckry


setuju.. menyihatkan ^__^

ardinihumaira said...

@tujuhhariseminggu


hehe.. makan salad macam ni dni slera tapi kalo sayur lain dni tak masyukk tatau nape huhu

ardinihumaira said...

@kella

makan bersuap dengan hubby lagi romantik awww.. bestnya kan kak ;)

ardinihumaira said...

@soffya cik bulan

a ah ye tak ye. macam coleslaw gtu ;)

Redbloodsnow said...

mcm kenallll jek pic salad tuh yang. rasanya aku kot yg buat. ko ciplak...ciss ko lanun cetak rompak...hahahahaha

KIDDING!!!

Redbloodsnow said...

mcm kenallll jek pic salad tuh yang. rasanya aku kot yg buat. ko ciplak...ciss ko lanun cetak rompak...hahahahaha

KIDDING!!!

ardinihumaira said...

@Redbloodsnow


aku baru je nak edit letak nama ko yunk.. hehe... sonot main mms malam tadi. haha.. weh ko dapat tak gambo kucing aku anto tadi? ;p

malam ni aku nak wat salad lagi tapi tomato dah abes aaa.. sobbb sobb.. semalam punya best. dua round aku bantai ;p

Syafrizal said...

Sedapnya tapi saya jarang makan dengan mayonaise. Rasa2 lepas ni nak campur dengan minyak zaitun la. Baru berkhasiat.

* mEsSy * said...

wah.. tapy aii dh uat announcement la yunk.. cm ner kah itew..

:P

ardinihumaira said...

@* mEsSy *

alamak kantoi la i curang dengan cocopie. huhu.. biskut tiger u nampak tak yunk? hehehe

ardinihumaira said...

@Syafrizal

minyak zaitun pon berkhasiat ;)

embun d tengah malam said...

toamato tu i suka makan kosong jer,,best sungguh

cik EPAL said...

nampak sedap. nak tanya lah. macam mana buat link kat tempat komen macam anda buat ni ye?? leh ajar? :)

helena's said...

tgi friday punya salad terbaik dni!!sedappp gilaaaaaaaa!

ardinihumaira said...

@embun d tengah malam

tomato tu memang best kan? nyum2

ardinihumaira said...

@cik EPAL


cik epal! gi sni...

http://msueroomz.blogspot.com/2010/04/membuat-reply-to-comment.html


tadi dni salah faham lak. ayoyo ya ampun . hehe

ardinihumaira said...

@helena's

hehe salad dni tuh dni sorang je makan. adik2 semua tak mau. diorang tak suka sayur huhu

Tihara said...

asal tak buh mamee ciket..mmmm mameee..sedap nyer..eh lupa lak kat salad..nak try la bile2 nti

ardinihumaira said...

@Tihara


hehe makam mamee sambil berblog kak. krukkk krakkkk ;p