link within ni, sedar tak sedar ianya membantu kita dalam menarik minat pengunjung untuk melihat entry kita yang lepas-lepas.








mana satu link within tu? link within ltu adalah macam kat gambar atas tu, dia tulis 'you might also like'... ha... kan kekadang kalo gambo cek nuffnang ke termuncul kat situ tak ke orang rasa nak klik? hehe.. kalo ado cek nuffnang la. dni lom ado lagi ;p



jadi, kalau u ols berminat nak letak widget link within ni, mari bertutorial bersama dni ^_^


.....................................................
langkah 1:


u ols boleh ke http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget utuk mendapatkan widget tersebut. klik je.. jangan segan silu. free of charge..



tada... keluar macam dalam gambar atas ni kan? so u ols isikan email, blog link u ols, platform (kalau blogspot, pilih blogger), width tu, u ols ikut suka sama ada nak letak 3-5 stories. macam dni, dni pilih 3..


.....................................................
langkah 2:




dah siap isi, klik Get Widget! so sekarang u ols dah boleh install widget tu ke blog u ols. tekan je Install Widget.



.....................................................
langkah 3:

da tekan install widget, dia kua macam tu. title tu kalau u ols nak tukar pon no hal. then, tekan add widget.



.....................................................
langkah 4:


ha... ini step terakhir tau. bila dah tekan add widget, dia automatik ke blog layout kita. jadi u ols kena tarik widget tu ke bawah blog post macam dalam gambar di atas. lepas tu tekan save. tunggu beberapa minit refresh blog u ols beberapa kali, InsyaAllah link within widget tu akan kua di entries u ols.




okay dah siap!



selamat mencuba
^_^




15 Comments

  1. yunk.. dulu aii uat dh.. tapy aii pdm, bub cik'mate kutuk2 kate aii..

    psstt!! yunk, y projek alpha tuh bile kne uat?? tlg roger aii erk..

    ^_^

    ReplyDelete
  2. thnks....!!!!(^_^)

    dg lm sy cr tutor ni..jumpa gak akhirnya..thnks again.. :)

    slm kenal dr nabilah... :)

    ReplyDelete
  3. i ader letak gak dulu,,hehehe..baru pas buang minggu lepas..

    ReplyDelete
  4. btoL2..ia membantu visitors utk baca entry lepas2 yang dah berhabuk!!=p

    ReplyDelete
  5. a'ah mmg berguna link within nih. tp kat blog personal aku (the eyes of redbloodsnow), aku x gune link within. aku x nak Dillah nnti leh jumpe entry² ttg aku n ex aku dulu² yg mane aku terlepas pandang utk delete..hehehehe.

    dulu gara² link within ler aku kantoi lom delete sume entry ttg aku n ex² aku dulu taw...hahahaha :P

    ReplyDelete
  6. akk dah tk igt cane akk letak mende ni..bagus la dni ni..pandai explain satu2 :)

    ReplyDelete
  7. to * mEsSy *

    lerh nape dia kutuk2. meh kita babap dia sesama hehe

    ReplyDelete
  8. to nabilah_2908

    salam kenal, nabilah. selamat mencuba:)

    ReplyDelete
  9. to embun d tengah malam

    hehe dni lak baru try letak :p

    ReplyDelete
  10. to Redbloodsnow

    betul juga tu. haha.. memang bahaya. sebab random kan:p

    ReplyDelete
  11. to Tihara

    akak tak tau. ni chitam yang ajo dni. haha

    ReplyDelete
  12. Dni thanks dh cuat dah sangat senang!!!

    ReplyDelete
  13. thanks dini, sgt membantu yer, hehehe
    baru 1st time nk wat blog, hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.