Tutorial | Cashout Pendapatan Nuffnang

http://www.cute-smiley.com


sejak akhir-akhir ini, dni selalu berhadapan dengan pertanyaan macam mana nak cashout pendapatan Nuffnang, macam mana nak dapat cek dari Nuffnang, macam mana nak tahu kita boleh dapat cek, macam mana nak suruh Nuffnang hantar cek, dan macam-macam yang sewaktu dengannya. so untuk balas semua komen dni rasa tak sempat... nak reply semua pertanyaan melalui email pun tak sempat juga. kalau yang suruh dni emailkan dia, yang tu dni tak akan buat langsunglah.. kecuali yang emailkan dni dan ada masa InsyaAllah dni reply..




http://www.cute-smiley.com

dni tak pasti sama ada yang bertanya tu tak perasan kat page Nuffnang menang dah ada perkataan cashout. kat situ memang dah tersedia ada. kita cuma perlu tekan je.




mula-mula korang login akaun Nuffnang dan klik Earnings seperti yang dni tunjukkan dalam gambar kat atas tu.


http://www.cute-smiley.com



pastu korang scroll sampai bawah, jumpa jumlah pendapatan korang dalam akaun Nuffnang. kat bawah jumlah pendapatan tu dah tersedia link untuk korang cashout kan pendapatan korang tu. klik saja. klik! hehe.. klik jangan tak klik :D


http://www.cute-smiley.com


cuma korang kena maklum bahawa bila korang klik untuk cashout, RM1 akan ditolak daripada pendapatan korang tu. RM1 je. jangan risau. setakat ni tak pernah ada lagi kes Nuffnang tolak sampai RM10 ke apa. so, klik aje. kalau kat bawah pendapatan korang tu tak tertera link cashout itu tandanya jumlah pendapatan korang kurang daripada RM50. minima untuk cashout adalah RM50. jadi, jangan panik ya... tunggu sampai jumlah pendapatan korang cukup atau melebihi RM50 nanti InsyaAllah akan dapat cashout dan dapat cek.


http://www.cute-smiley.com


itu sahaja.. sekian terima kasih..



http://www.cute-smiley.com



p/s:
takmo cashout dah.. huhu.. tunggu tahun depan..
harap tangan tak gatai klik. adeih..





15 comments:

Kie-yu said...

hah :D
paham tak murid2 sekalian
hee ~

rajin dni buat tutorial eh
kie-yu dulu pun tak tau mcm mne nk wat tp tggu je smpai RM50 ckup
then baru la gelabah carik mcm mne nk cashout

selalu kalau dah buat mcm2 n tak jmpe jgk jln penyelesaian bru kie-yu tanya org

Zairie Husin said...

belum tiba masanya lg nak cash out.. papepon. nice info to share with us.. :D

my recent post:
JOM MASUK U =)

azzey said...

ardinihumaira: x sabor nak cashout! almaklum lah akak br je 'berkawan' ngan nuffnang nih.....he3.....

Sharinginfoz said...

mesti dni dah banyak kali cashout kan, saya baru sekali dan masih tunggu cek

syuE said...

owh..syue lambat lagi nak cashout2 ni..

hehe..thanx dini!

fazilzura said...

heheh same le kite .. hrp2 x gatei le tgn nak cashout ..

* salam kenalan

eelobor said...

hehehe, lambat lg la aku nak bole cash out. baru ada singgit stenggah. hahahahahha

Uruchimaru @ kf said...

hee..tunggu mase je ni nk cash out dni dgn nuff kf tue..!

Rowena Chasez said...

owhhh...
wena ingt nak cash out before raya..
tapi syg laa plak..
rasa nak kumpul byk2 dulu laa..
hehee~

* mEsSy * said...

aii ta kelik cashout lagik.. berdebar pulakk.. *gatal~!

=P

Redbloodsnow said...

haaa..paham x uols murid² sekalian alam??? hehehe. pssstt..weols dh cash out, anda sudah? ceaa aku..haha

SnowladieS said...

cmne nak dpt duit..sy punye kosong je..huhu

miss hunnybunny said...

hye sis,,
saye baru lagi dalam dunia blogger ni..
ley ajar x cmne nak pasang iklan nuffnang uh??

Akmal Norliyana Ismail said...

Salam.
Nak tanya, mcm mana caranye kite boleh dapat duit menerusi iklan nuffnag nie?
Sbbnye saya dah pasang iklan tersebut, tapi sampai sekarang takde pown income yg saya dpt.

NoRMa aZurA iSMaiL said...

akmal: sama la ngan saya...dari dulu pasang iklan, sampai sekaranfg still 0.00...bila bley merasa duit nuffnang pun xtaw... huuhuh