My top 10 beauty product 2010




- - -
jom semak barangan kecantikan yang menjadi pujaan hati dni pada tahun 2010 ^__^




1) Glimmerstick Eyeliner Blackest Black-Avon



eyeliner ni tahan lama... pakai pun tak melekit, tak comot dan murah.

harga : RM9.90



2) Ideal White dual powder foundation - ivory


walaupun try banyak jenis compact powder tapi dni tetap akan beralih kepada compact powder ni. sebab warna ni paling kena dengan kulit dni. muka jadi nampak cerah berseri. hehe...

harga : RM39.90


3) Skin 79 Diamond Absolute Total Bb Cream


bestttt giler! tak pakai foundation atau cream pun dah ready untuk mekap atau pergi jalan-jalan. sapu bedak je. muka terus nampak comel. hehe perasan ;p but dni siriyes tak tipu. bb cream memang best!


harga: RM79.90



4) Watsons GrapeBella lip treatment



suka sebab dia comel. hehe...

harga : RM8.90


5) True Color Blush - peach


warna dia comel.. tak berapa nak pink tak berapa nak peach... kenala dengan kulit dni. dni suka pakai hari-hari. kalau rajin la hehe... biasanya ada function apa-apa, sapu tebal sikit. kalau kua shopping, sapu nipis... terus muka nampak segar bugar!

harga: RM27.90


6) Beautee Gold Serum


kalau rajin pakai, muka memang nampak cun... tak mekap pun jadi lawa.. tapi malas! yess... dni pemalas. tapi dni suka sangat Gold Serum ni. asal rajin je tentu muka nampak cun. cuma dah 3 bulan dni skip tak pakai langsung sebab busy tak sempat. ingat pegi spa boleh comelkan muka... tetiba jadi teruk. besok start pakai balik!

harga: RM80

7) Anew Skincare set


facial foam


toner



day & night cream

intensive correcting serum


set Anew ni dni pakai hari-hari sebagai penyelesaian melembapkan kulit. kalau rajin, dni akan pakai Gold Serum atau Ampoule tapi bila busy memang tak sempat nak berampoule atau berserum bagai ni. terus pakai set skin care ni je... but so far, Alhamdulillah semua ni kena dengan dni.


harga satu set : RM150-170



8) Skin 79 Rose Mist Toner



mist toner ni best sebenarnya cuma dni jarang spray. kalau duk rumah tak pe. tapi after pakai mekap memang malas nak spray. bau rose mist toner ni macam boleh jadi therapy... sangat tenang dan mendamaikan ;)


9) Beautee Ampoule


ini best! terutamanya vitamin c dan juga neutralizing ampoule.

harga: RM30



10) True color eyeshadow quad


yang ni eyeshadow je tau. compact powder tu bukan.. hehe.. yang tu duk stage no 11. tapi tak ado no 11. 10 cukup la. dni sangat suka dengan warna ni... buat mata nampak besar dan err... comel ;p

harga: Rm25-27







p/s:
tahun depan nak cuba simply siti punya produk ;)








27 comments:

Weeda said...

no satu tu kita samaaa!!!!


suka sangat eye liner tu..memang weeda tak pakai eye liner lain dah..

tak comot langsung pakai yg ni..

..hizamirahim.. said...

haha.
satu pon zami tak tahu.
=.=

nazihahisa said...

nk try no 3 tu ah. awak ckp best.. lgpn saya jenis pemalas nk pakai makeup. hehe ada satu cukop lah kan? :p

ardinihumaira said...

@Weeda

yeay!
lagi satu suka simply pretty punya tu tapi jarang ah dia jual skang ni kan.. terus tuka pakai glimmersick balik :D

ardinihumaira said...

@..hizamirahim..

hehe
adat le tu. deen pun tatau ;p
kalo ditengoknya deen ni tah tergeleng kepala dia :D

Weeda said...

haha..


uiiii...weeda 23 r tahun depan..miahaha~

Weeda said...

besok weeda nak gi beli eyeshadow quad tu kaler mcm dini..hihi..

Weeda said...

dini..

eyeshadow quad tu, kaler pepel ke kaler brown yg cantik?

athirah said...

tbe tersuka no3 tu... hihihihi.... mana nk dpt?? kulit sawo matang ok x pki?

ardinihumaira said...

@nazihahisa

cepat2 try.. best tau ^__^

ardinihumaira said...

@Weeda

larhh...
malunye aiii .. wakakaka nyorok dalam seluar weeda. u maik aih lucass larik. okeh kua balik.. nyorok dalam almari.. wakakaka lariksssssssss

ardinihumaira said...

@Weeda

combine dua tu weeda. kaler dia lawa... sies.. :D


kalo weeda nak beli ngand ni pon okey.. ado 3 box dengan dni... beli banyak2 terus sebab suka hehehe... cam bese.. best price awww... kalo minat inform eyyy.. ado 3. tapi 4 orang dah email :D

ardinihumaira said...

@athirah

wahh.. sure minat? jom ke Dini's Wardrobe sebab kat situ ado jual.. kat blogshop lain pun ado. jangan risau... ngan dni, best price punya... siap ado freegift yang superb. tak caya, try order. miahaha tetiba promote :D

Weeda said...

yg dini ada kaler pepel ni?

kalo ada weeda nak..hehe..=D

Weeda said...

haha..kurung dalam suar tak bagi dini kuar...wakakaka~

ardinihumaira said...

@Weeda

ha ah... ada semua kaler, weeda. yang ni nama dia purple haze. yang sandy quad dengan romantic quad pun ada :D dni beli banyak2 terus... tapi yang warna romantic dni jarang guna. tu dni letgo.. yang sandy quad dengan purple haze dni guna + ada stock yang belum guna. hehe... beli banyak2 dapat % best ahli avon kan kan kan dear ^__^ hehe

ardinihumaira said...

@Weeda

wuarghhh tuluuuuuuuuuun... kie-yu! plisss bantu dni :D

Weeda said...

hihi..

romantic tu weeda dah ada...hee..

tu la beli byk2 dpt less byk..


nak jual tak nak jual tak? agagaga..

Weeda said...

haha..

kie-yu geng dengan weeda...takleh bagi dini lepas..miahaha~

si pendek dan moody said...

wow dah boleh belaja cantikkan wajah neh , hehe

mr_mrs mikko said...

weee..aku tringin gak mo pkai bb cream dni..
tp x berani mo start lg ni..
hihi..

skrg ni just pkai bio-essence product..
rasa2 simplicity tu lbih kurg bio essence yg tanaka white tu kot.. sbb aku tgk smua lbh kurang sma ni..

Roxy zai said...

aiyooo..xpape ke dni asyik tukar2 produk?;)

Ct Arina said...

kalau2 ade yg boleh djadikan GA.
ehe ;D

Nur Fannun said...

npe pki anew ni bkn product avon ke? utk hilngkn kedut kn?

ardinihumaira said...

@Nur Fannun


uiskk..
kenapa tak leh pakai anew.. memang produk avon ;)


whitening products..

ni anew 30 white.. untuk umo 20 tahun ke atas...


yang hilang kedut tu anew rejuvenate.. tu 30an ke atas... set dia semuakaler biru..

u silap faham kot hehe

Nur Fannun said...

owh..hehehe..kiranya mmg best la pkinye ye..

alinac lover said...

semua best