Simply Siti | Simply Perfect 2 way cake



- - -
tadi dni ada beli compact powder Simply Siti. saja nak try. sebelum ni cuma pakai lipstick + eyeliner je. hari tu ada beli tester kit untuk c bright tapi belum try lagi. tahun depan la dni try ;p hehe tahun depan tinggal lagi 4-5hari je lagi pun kan... tak lama dah tu... tadi kat Watson ada sales up to 20% untuk produk Simply Siti.







kalau tak de sale RM59.90...
after 20% jadi RM49.++...
okay la tu... terus dni sambar satu...






Contains sebum control powder that helps to cover blemishes and reduce oiliness while maintaining lucid color, long lasting wear and results in transparent and natural looking skin. Globular and silicone coating powder gives smooth application to give a natural skin tone over time. Making dull skin looking radiant and glowing. Contains blocking component harmful UV rays blocking component which protects the skin from harmful UV Rays and skin becoming coarse and dry. It moisturizes the skin and makes it healthy. - SimplySiti





lepas dni try.. rasa best sangat tau... siriyes... warna dia kena dengan kulit dni. dni guna warna Light Beige.. ada 6 pilihan warna kesemuanya... actually tadi dni nak ambil warna natural beige tapi susah nak kena sikit sebab kulit dni warna kuning nak kata kuning langsat, tak.. nak kata cerah sangat pun tak juga. sedang-sedang je... terus ambil light beige sebab bedak compact avon pun dni guna warna light beige dengan almod je... Alhamdulillah.. serasi... hehe.. pasni boleh beli lagi... ;)












27 comments:

Shag said...

Woah~ Shag payah lah pakai compact powder ni. Sensetip sgt kulit muka =.="

Mama Zharfan said...

me pun nak try gak..thn dpn ;)

Ct Arina said...

rina gune lipstick die je.
nk try blusher die plak.
dni kate compact powder die bes.
so nk gak try!
ehe^^

azzey said...

ardinihumaira; akak pun baru beli bedak compact ngan foundation tadi. tp bukan simply siti....:)

Sharinginfoz said...

ramai gak guna simplicity ni

Tihara said...

Teringin jg nk bli.rembat dni punye lah.
* stemyx wat hal.mrangkak laa pake henpon.punyela rindu nk dtg sni.dni ape kabr yea :-)

Roxy zai said...

xpernah cuba lg simply siti ni..^_^

Haa Fakihah said...

lps less pon mahal lagik kan. uhuu T__T

syuE said...

pada syue..mahal tuuu.. T_T

tak mampu :(

icee-yah said...

waa..msti bertambah seri ni pas pki..icee taktry ag ..tunggu nnt nak habis icee try..hihihi

alinac lover said...

waaa..syok nya shopping

mzhany said...

dni camne? ok tak simplysiti nih?

ardinihumaira said...

@Shag

dni sampai umo22 tahun tak pakai sebarang bedak. umo 23-24 ni mula pakai compact powder dah ;p

ardinihumaira said...

@Mama Zharfan

jom bersimply siti, kak :)

ardinihumaira said...

@Ct Arina

blusher dia dni lom terai lagi :D

ardinihumaira said...

@azzey

conot kan copim kak ^__^

ardinihumaira said...

@Sharinginfoz

nak cumel cam ct. hikhik

ardinihumaira said...

@Tihara

gigit akak :D
hehe.. miss you!

ardinihumaira said...

@Roxy zai

dni pun baru cuba compact powder dia ni.. ingat pasni nak cuba skin care mana tahu ngam ngan kulit ke.. hehe

ardinihumaira said...

@Haa Fakihah

:) standard barangan loreal, maybelline gtu kan dear..

ardinihumaira said...

@syuE

:)

ardinihumaira said...

@icee-yah

:D hehe...
dni suka lipstick dia. kaler cam MAC

ardinihumaira said...

@alinac lover

conot yong.. pas tengok duit lam purse rasa nak nanges miahaha

ardinihumaira said...

@mzhany

boleh tahan kak...
mula2 nampak tak ngam dengan kulit tapi lepas dah sebati dengan kulit tu okay, flawless :)

azila said...

wah..pasni lagi tambah cun melecun dni:)..k,zla lom penah try sebrg produk simplysiti ponnn lh..hehe

tiefazatie said...

ifa nie jenis ssh nk tkr2 nie..hihi..so stick je ngn maybeline..haha

Miza Yusof said...

macam best je ni.
nak cubalah. hehe :)