- - -
tadi dni ada beli compact powder Simply Siti. saja nak try. sebelum ni cuma pakai lipstick + eyeliner je. hari tu ada beli tester kit untuk c bright tapi belum try lagi. tahun depan la dni try ;p hehe tahun depan tinggal lagi 4-5hari je lagi pun kan... tak lama dah tu... tadi kat Watson ada sales up to 20% untuk produk Simply Siti.







kalau tak de sale RM59.90...
after 20% jadi RM49.++...
okay la tu... terus dni sambar satu...






Contains sebum control powder that helps to cover blemishes and reduce oiliness while maintaining lucid color, long lasting wear and results in transparent and natural looking skin. Globular and silicone coating powder gives smooth application to give a natural skin tone over time. Making dull skin looking radiant and glowing. Contains blocking component harmful UV rays blocking component which protects the skin from harmful UV Rays and skin becoming coarse and dry. It moisturizes the skin and makes it healthy. - SimplySiti





lepas dni try.. rasa best sangat tau... siriyes... warna dia kena dengan kulit dni. dni guna warna Light Beige.. ada 6 pilihan warna kesemuanya... actually tadi dni nak ambil warna natural beige tapi susah nak kena sikit sebab kulit dni warna kuning nak kata kuning langsat, tak.. nak kata cerah sangat pun tak juga. sedang-sedang je... terus ambil light beige sebab bedak compact avon pun dni guna warna light beige dengan almod je... Alhamdulillah.. serasi... hehe.. pasni boleh beli lagi... ;)












27 Comments

  1. Woah~ Shag payah lah pakai compact powder ni. Sensetip sgt kulit muka =.="

    ReplyDelete
  2. rina gune lipstick die je.
    nk try blusher die plak.
    dni kate compact powder die bes.
    so nk gak try!
    ehe^^

    ReplyDelete
  3. ardinihumaira; akak pun baru beli bedak compact ngan foundation tadi. tp bukan simply siti....:)

    ReplyDelete
  4. Teringin jg nk bli.rembat dni punye lah.
    * stemyx wat hal.mrangkak laa pake henpon.punyela rindu nk dtg sni.dni ape kabr yea :-)

    ReplyDelete
  5. pada syue..mahal tuuu.. T_T

    tak mampu :(

    ReplyDelete
  6. waa..msti bertambah seri ni pas pki..icee taktry ag ..tunggu nnt nak habis icee try..hihihi

    ReplyDelete
  7. @Shag

    dni sampai umo22 tahun tak pakai sebarang bedak. umo 23-24 ni mula pakai compact powder dah ;p

    ReplyDelete
  8. @Roxy zai

    dni pun baru cuba compact powder dia ni.. ingat pasni nak cuba skin care mana tahu ngam ngan kulit ke.. hehe

    ReplyDelete
  9. @Haa Fakihah

    :) standard barangan loreal, maybelline gtu kan dear..

    ReplyDelete
  10. @icee-yah

    :D hehe...
    dni suka lipstick dia. kaler cam MAC

    ReplyDelete
  11. @alinac lover

    conot yong.. pas tengok duit lam purse rasa nak nanges miahaha

    ReplyDelete
  12. @mzhany

    boleh tahan kak...
    mula2 nampak tak ngam dengan kulit tapi lepas dah sebati dengan kulit tu okay, flawless :)

    ReplyDelete
  13. wah..pasni lagi tambah cun melecun dni:)..k,zla lom penah try sebrg produk simplysiti ponnn lh..hehe

    ReplyDelete
  14. ifa nie jenis ssh nk tkr2 nie..hihi..so stick je ngn maybeline..haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.