Resipi kuah spaghetti | Jeles orang masak spaghetti lalu dni pon masak spaghetti

-
-
-
pagi-pagi lagi dni tercongok depan laptop untuk mulakan aktiviti blogwalking tapi tetiba terngendap entry Ct Arina mengenai Spaghetti Bolognaisenya... terus weh kecur ayaq lioq nak meleleh-leleh tahap banjir... terbantut kerja-kerja nak blogwalking sebab nak gi masak spaghetti hehehe... spaghetti menjadi makanan kegemaran dni sejak berkurun-kurun lamanya pergh kau hidup berapa ratus tahun dah dni? wakakaka ;p.







comot sebab tukang masak makan dulu sebelum amik gambar ;p





pantang tengok orang tunjuk gambar spaghetti mulalah dni mengidam nak makan. dulu asal nak spaghetti gi kat pizza hut... skang... masak sendiri ajo. vavava rasa berjaya jadi tukang masak lak... elehhh, stakat spaghetti wat pe la kan haha... biaq la dni nak perasan skali skala... lalalala...







budak tak suka makan spaghetti boleh makan nasi goreng





tapi adik dni si nana tu langsung tak suka makan spaghetti.. adik-adik yang lain suka juga terutamanya si fafa. abah pun suka spaghetti... umi pula suka gitu-gitu je... si nini lak pantang kalo letak daging memang konfom liat dia nak makan sebab dia alahan ngan daging... hari ni dni masak simple macam Ct Arina gak. tak masukkan daging... sebab nini tak suka makan daging ;)





Resipi kuah spaghetti:


10 biji bawang putih ditumbuk halus
setengah botol sos tomato
setengah botol sos spaghetti perisa cendawan san remo
sedikit sos cili
3 biji tomato
sedikit air
setengah paket sosej biasa
setengah paket sosej blackpaper
beberapa potong cendawan butang






nyum nyum... dni dah selesai breakfast dengan spaghetti... korang dah breakfast belum?
;)






p/s:
kat umah dni skang ngah hujan lebat... syoknye kalo bergelimpangan dalam comforter kan kan kan... namun, ngggak bisa... dni ado kelas pasni isk!










Penaja Blog:


ads










48 comments:

nur said...

menggoda betulla dini nye spageti ni.. lapo...

ALL IN ONE

Ct Arina said...

selamat pagi dni! ehe^^ wahhhh org tu bekfes spagetti laa. bestt sbb dni ade letak byk bahan ag. rina punye cincai! hahak ;D

cik pulau said...

adusss.. spagethi.. nt dni masakkan tuk cik pulau boleh??
lalalal~

ujan ke?? mesti kat umah cik pulau pun ujan gak. huhu

aliesha kirana said...

adusss sedapnyaa. AK yg terliur lak ni. nak kena try la resepi ni. hihiih. nyum3!

Shira Shafrida said...

bestnya spagetti..

shira pun suka buat dan of course suka makan.. hee

Zura said...

akak pun suke spagetti...dini nti anta kat sungai buloh erk...nk rase....hehe..buat yg pedas

cik aiLebiu said...

suka gak! dulu rajin msak sendiri..skang dh jarang plak mkn spagetti...

Kniedaz said...

anak akak si danish suka sgt mkn spageti hehe

Intan said...

Arissa pon cuka mkn cepeghetti tau aunty...yummy kan :D

Kita geng aaa!

Yana Houry said...

wauuu...pandai la dni..nak blajar gak la..:)

ctzainal said...

huhu. sedappnyer nampak spagetti tu... menetes air liur sy tgk. hihi :D

eiela said...

aish,,makanan lagi. huhu.. nampak sedap je tuh.

Latest Entri :
Geram Je Masuk Blog Nih

Jiji-Fify said...

Alamakkk ngidam spaghetti la pulokkkk :P

axelida said...

ooo spageti tegarlah dni ni.. hehe

akak tak penah wat lg yg camni.. salu goreng jer..

toyolkiut said...

TK x pnh mkn la dni..
resepi kt umah ni nasi goreng.. mee goreng.. kmudian nasi goreng lg.. ulang2 cm tu la.. hehe..
ntah bila la sskali nk jd orang mata biru ni..

Wan Gerrard said...

spagethi satu leh? :P

akmal said...

sedapnya spaghetti, lama dah tak makan..hhuks

Anne said...

(^^O) rajin la dni ni masak memasak..

munna said...

dah lama tak makan spaghetti .. tiba2 teringin pula

Amirrah Zawani said...

adehh terus lapar spaghetti =_=

Tihara said...

akak pun ske gitu2 je macam umi dni..
hehe..tetiba je nak sama ngan umi youu :)

Bazilah said...

ni yang rase nak masak spageti sepuluh pinggan esok nih hohoh

ardinihumaira said...

@nur

spaghetti ni memang suka goda orang hehehe larikssssss


;p

ardinihumaira said...

@Ct Arina

monim dear!
dni pon wat cincai gak humban2 je ape yang ado hehe

ardinihumaira said...

@cik pulau

a ah semalam ujan rini panas lak :) meh2 makan berjemaah

ardinihumaira said...

@aliesha kirana

hehe
AK.. ni resipi sempoi je.. tak de rasa lemak2 daging

ardinihumaira said...

@Shira Shafrida

samalah kita!
ngehehe

ardinihumaira said...

@Zura

buleh2 kak...
dni gi anta sambil2 dni ngap ngap kat dni ey... hikss

ardinihumaira said...

@cik aiLebiu

nanti leh masakkan untuk dni yahuu :p

ardinihumaira said...

@Kniedaz


cedap kan spaghetti kankankan :D <-- dni ngah cakap ngan anak akak hehe

ardinihumaira said...

@Intan

a ah cedap nyam nyammm :D tambah lagi!

ardinihumaira said...

@Yana Houry

hee.. dear, spaghetti paling simple je ni kalo wat yang ala2 mat gebu dni tak gheti ;D

ardinihumaira said...

@ctzainal

tu la ado bunyi gulp gulp gulp dah ni hehe

ardinihumaira said...

@eiela

:D saje nak wat orang terliur

ardinihumaira said...

@Jiji-Fify

cepat2 masak spaghetti hik3

ardinihumaira said...

@axelida

nak cuba goreng gak la nanti :)

ardinihumaira said...

@toyolkiut

meh kita tuka mata pink lak TK :D

ardinihumaira said...

@Wan Gerrard

buleh2..
satu je tau.. hehe<-- ayat kedekut

ardinihumaira said...

@akmal

jum jum g pizza beli spaghetti bolognaise :D

ardinihumaira said...

@Anne

rajen masak spaghetti ngan megi je ahaha ;p

syyyhhh jgn gtaw sape2

ardinihumaira said...

@munna

meh makan ngan dni :D

ardinihumaira said...

@Amirrah Zawani

:)
dni pon dah lapa balik ni kihkihkih

ardinihumaira said...

@Tihara

hehe akak memang nakal :D

ardinihumaira said...

@Bazilah

leh dni rembat satu pinggan tu :D

Peri PiA said...

yummy!

fariza fauzi said...

hey ! i suka spegeti !

Mama Zharfan said...

drooling mode ;) me & kids hantu spageti ni hehehe

Siti khadijah said...

aduhh..lapa tengok spageti :(