Antara Kyusoku Bihaku, B White, dan Beauty Umaira yang mana satu pilihan korang?

-
-
-
actually dni pernah cuba beberapa produk collagen sebelum ni macam yusmira collagen, soy collagen nur beautyline, d' ayu soy collagen + vitamin c, kyusoku bihaku, dan juga awet muda puteri alya. antara kesemua produk tu, soy collagen nur beautyline yang paling berkesan dengan dni. sekotak dni amalkan dah nampak kesan. tapi masalahnya dni yang rasa liat nak amalkan... kyusoku bihaku pula, ada efek slow sikit kesannya kalau kita minum kopi. itu yang susah... dni ni sehari mesti pekena kopi juga ;p adoyai...








jadi dni nak minta pandangan korang yang pernah cuba 3 produk ni... mana satu yang paling best kesannya yang korang rasa. atau ada tengok kawan-kawan yang cuba ke apa... boleh share dengan dni...





kawan dni ada suggestkan dni untuk cuba b white tapi dni tak terbeli lagi produk ni. asal pegi kedai je beli barang yang staf kedai tu syorkan. mulalah hati berbelah bagi nak beli. last-last tak jadi beli. hehehe...






setiap kali dni ke mana-mana kedai, mesti diorang syorkan dni untuk beli beauty umaira. hisyyy... ni RM289/box... tu pasal rasa cam nak pengsan. tapi kalau alah membeli, menang memakai, no hal... ni risau kut-kut tak ok dengan orang muda yang baru jejak usia 25tahun macam dni... sebab tu dni nak minta pandangan korang. ^__^ menjelang hari bahagia, terasa nak beli produk kecantikan pulak. ngada-ngada betolll, haha!




p/s:
korang pernah cuba tak? cer cghite cer cghite...






14 comments:

F.U.Z.Z.Y said...

dni nak cari collagen + whitening ke?
fuzzy sllu jugak tgk kat web...
glowz star tu macam okey je. selalu org consume sekali dgn KB tu..
kalau dni nak collagen je, boleh ambik Gogen collagen :)

puanbee said...

tak pernah cuba pun dini , tapi kakak ipar akk cuba beuty umaira bagus katanya

ieyka dinda said...

dini..kebetulan kita pon nga carik produk kolagen nie cme xtaw nk beli yg mne 1...beauty umaira tuh..mahal nyer..haha..ala dini...tapi kalu mmg ade bajet on jew..tp selalu tengok testimoni bwhite mcm best...beli sumer la..hehe..

mamaNoriz said...

ada sorang penyelidik di utm sebut, jgn pakai sebarangan especially laur negara punay skincare...

cam KB tu utk korean, tak seusai dgn jenis kulit dan cuaca kite...

waallahuallam...

QASEHNYA RANIA said...

beauty umaira la..keluaran tempatan kan...saya selalu tgk KAK TON datang kt WHI ...bersemangat dia...
jom cuba ....hehehe

Redbloodsnow said...

haaa aku bab product kecantikkan ni sgt lah tak arif nak pilih mane satu. tu pasal ler aku setia dgn olay effect je....hehee

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy makan KB
so far ok jer

qlah said...

herm,... yang qalh tau , KB tu maik masa yg panjang untuk berkesan..

Ummi Balqis said...

waahh, same la skrg sy pon tgh sbuk duk sebey collagen drink mane yang better...hari tu ade bace testi Cocoa Collagen Power Plus (CCPP)..rmai kate okey..tp setakat ni saya dh minum sekotak setengah cm xde improvement pon...sedih...nk tawen lg 3 bln lebih jer...nak jugak cantik time kawennn~~~

Cik Aimimie said...

eh yeke ummi balqis...sy dh minum 2bln ccpp..so far mmg best...kulit jadi lembut, breast ngan punggung jadi pejal...even sy lom kawen...mgkn tiap org berbeza kot...cepat dgn lambat..

yg psl kb tu sy dh penah try gak...mmg menjadi...tp stop sbb nk amik ccpp...haha...semua ok je...janji konsisten, dan tgk metabilisme bdn jugak ♥

Isnawan Yahyah said...

Saya dah pernah cuba b white dlm 4 bln tpi tak nmpk sgt prbzaan. So sya amek glowz, bru 1 mggu dah nmpk ksan. Ntah mna silapnya sya terbeli beauty umaira. Tu pun kedai cpk bgus. So far dah pkai 2 bln, adoi! Sya pnya jrawt naik satu muka smpai skg tak elok2. Rsanya nak tkar pd glowz balik la. Murah sikit dri beauty umaira. Tu pnglaman sya la. Cite betul tau

aisple_aislesz said...

bagi korang kat sini yang dah pernah try KB tu.. sy nak tanya KB tu putih kulit kita nanti warna apa?? putih kuning mcm artis korea ke ataupun putih macam adira af???

kalau tahu boleh bagitahu saya tak??

pembekal mutiara said...

nh cola pluss colegen.coco powe colegen.beuty sssence sne.fluffy pinkish.semua pernah cuba.oklah.

Min Laila77 said...

Sape yer ada jual KB whitening pills ??