-

-

perempuan… bila hamil je tentu berat badan semakin bertambah dan bertambah dan bertambah bagai juara. perkara biasa je bagi golongan ibu mengandung. selera makan semakin bertambah, maklumlah kena makan untuk dua orang ^__^ belum campur lagi dengan makanan yang dia mengidam. nak makan itu… nak makan ini… pastu mulah komplen berat badan meningkat… yang jadi masalahnya bila lepas bersalin nanti. gelabah tak tentu aras dek kerana  risau nak turunkan berat badan. bagi yang berpendapatan tinggi/berkemampuan dapatkan rawatan di pusat pelangsingan badan macam slim world dsbg tu tak apa lah… hulur duit je, +disiplin +workout + treatment terus dapat body yang mengancam macam anak dara balik. yang tak ado bajet nak ke sana, nak wat cemano? susah gak ni kan… haih… tetiba dni tumpang rasa risau sekaki… hehehe…

 

 

 datin norjuma semasa lepas bersalin

 

bila dni tengok gambar Datin Norjuma masa dia baru lepas bersalin anak pertama dia dulu, dni rasa teruja sangat. sebab terus dni rasa macam sebenarnya tak mustahil untuk golongan wanita dapatkan semula bentuk badan yang ideal cantik langsing lepas bersalin. tengoklah kejayaan Datin Norjuma yang vouge dan jelita ni… dulu kemain… besauuu bebenauuu!

 

 

 

datin norjuma

 

la niii??? haa… vouge! slim ngalahkan dni. OUPSSS! haha…

demmmm, ngutuk diri sendiri pulok dowh ish!

 

 

 

datin norjuma habib

mood nak slim… maka kena selalu tengok orang cantik dan slim… baru dapat aura ;p

chowww!

27 Comments

  1. lain giler kan. org byk duit ley la g 'slim world'. kuikui

    ReplyDelete
  2. datin norjuma ke tu kak?? mak ai tembamnya..macam bukan die jer...adeh badan megembang masa mgandung dan lepas bersalin..menakutkan jer...huhuhu

    ReplyDelete
  3. Die dah cantik. Tp bukan semua org lepas mengandung badan naik tau....

    ReplyDelete
  4. cantiknya...

    ala..dni kurus je pun la..hee

    ReplyDelete
  5. eh jap..dni yg picture 1st tue norjuma ke?adui la..lain btol ok..tembamnya..takut..

    ReplyDelete
  6. dia byk duit, boleh pegi mana2 slimming centre heheheh

    ReplyDelete
  7. cantik sangat kan dier.. mem berbeza ngan masa dier pregy dan pantang dulu.. tp ye la.. banyak duit blh buat apa saja..

    ReplyDelete
  8. uishhh...penah tembam rupanya...xtau pun..huhuhu

    ReplyDelete
  9. sgt berbeza kan sebelum dgn selepas...

    ReplyDelete
  10. perghhhh macam tak caya!!!kemain besau jadik kemain selim!


    takut lahhhhh dniiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

    ReplyDelete
  11. ish memang gemuk lah waktu dia bersalin tu...tiba-tiba boleh slim ...takpelah orang berduit...

    ReplyDelete
  12. mak ai.,laen gler.,awyz c0mey dtin n0rjuma

    ReplyDelete
  13. nak kn kumpul duit dr sekarang lah, coz nak wat slimming treatment cam datin juma lepas bersalin nnti... huhu

    ReplyDelete
  14. lain btol rupanya time berisi tu kan. hahaha jadi AK rase, muka AK pun lain ble kurus nnti. hahahahaha

    ReplyDelete
  15. kene kawal makan time pegnant...hihi
    sy pon takut mikirkan pas bersalin nnt camner....hua2

    ReplyDelete
  16. Kak Nida pulak nak sangat berisi lepas bersalin.. ni bila lepas beranak mesti turun..haihhhh...

    Petua Kak Nida klu badan taknak gemuk sangat, masa pantang kena rajin pakai bengkung dan ikat bengkung kuat2.. kalau boleh pakai bengkung jawa yang panjang berjela tu..hehe

    ReplyDelete
  17. cam xcaye jerk tgk pic dia yg tembam tu.. huhu

    ReplyDelete
  18. mmg cantik dia skrg cam anak dara dlu..baru2 ni ada tgk dlm fb eynda..mmg cumel la dia..

    ReplyDelete
  19. norjuma mmg makin cntik kan..

    p/s : kalau dh kawen n dah ada anak bf anak.. cpt kurus.. kwn2 sy ramai lps prgnant dpt berat bdn asal n berat kurg dr brt bdn asal..

    ReplyDelete
  20. datin norjuma mmg conel :)
    miya tag awk kat sini :)
    http://giragiraromantic.blogspot.com/2011/11/3rd-giveaway-by-yana.html

    ReplyDelete
  21. antara faktor,wang hihi

    beruntung datin juma,org nya cantik

    ReplyDelete
  22. uhhh, takut la..nak kena jaga badan betoi2 ni..:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.