-
-
-
-
sebenarnya, dni tempah cover Surah Yaasin dengan warna biru turquoise. siap dah bayar deposit separuh harga dengan harapan yang hasilnya adalah seperti yang kita harapkan. tapi sayang, orang kedai tu CUAI. bukan setakat CUAI, bahkan tak leh bertoleransi. dni mintak diskaun sebab dia yang CUAI siapkan Surah Yaasin tu dengan warna hitam putih, tapi dia cuma bagi dni diskaun RM10. RM10 je, korang... dah la kita tak dapat hasil yang kita nak... tempah 500pcs pulak tu. mana lah kita tak sakit hati, kan?





depan



dni mengadu kat hubby... bagitahu yang Surah Yaasin kami tempah tu tak dapat warna yang kami idamkan... mulanya hubby tanya kut-kut orang kedai tu boleh buatkan lain atau kurangkan harga... tapi lepas dni cerita tuan kedai tu KEREKKK tahap max, hubby cakap takpelah... asalkan ianya Surah Yaasin. dni pasrah aje dengan apa yang berlaku. tapi tipu lah kalau dni cakap dni redha cemtu je. agak terkilan dengan tuan kedai tu sebab dia buat salah pastu sekati je nak kita bayar memahal dengan hasil yang kita tak puas hati. patutnya ganti la sikit kerugian kita. ni tak, dia pula yang nak berkeras dengan kita. kita nak warna lain, kan? manalah tak rasa geram.... :'(






belakang


apapun, Alhamdulillah... Surah Yaasin ni dni berikan kepada semua saudara-mara dan kawan-kawan yang datang ke majlis perkahwinan dni pada disember yang lepas. tak cukup, rasanya. yang tak dapat tu, sorry tau. dni tak cukup bajet nak tempah banyak-banyak. InsyaAllah untuk anniversary perkahwinan dni dan hubby nanti kami akan tempah Surah Yaasin lagi. yang pastinya, bukan di kedai yang hari tu. serik!





-




31 Comments

  1. peniaga mmg macam tu,bila salah bukan nak mntak maaf ke,kurang kan harga ke,dorang je betul,istilah,'customes is right' dah tak boleh pakai dah kan.

    ReplyDelete
  2. sedihnya tak dapat yang diidamkan. mesti kedai tu nak untung lebih and tak nak rugi walaupun kesilapan sendiri..

    ReplyDelete
  3. kalo uncle yong kan.. dia confirm xnk amik yg salah tu.. huuu

    ReplyDelete
  4. biasela.. orang wat keje cingcai2 ni mmg cmtu..kita pon selalu kena..sabar k..

    ReplyDelete
  5. tempah mano k.dni?reveal jah dah kerek sangat dekpum..

    ReplyDelete
  6. ooo boleh tempah ek? best gak camni..tp x best la kan org kedai tu buat camtu...

    ReplyDelete
  7. kita hanya merancang kan,saba je la dini

    ade je yg buat spoil kan

    ReplyDelete
  8. tak seronok la tempah lain dapat lain..

    ReplyDelete
  9. aduss , kesian dni. klu ijah mesti sedih n stress sbb lain yg kita harap lain lak yg kita dpt haish :(

    ReplyDelete
  10. tu la kan?? orang yg buat tu patut ada tanggungjawab sikit.. dah salah kenalah tanggung sikit kerugian..

    tapi apa2 pon.. betul la kata hubby dni tu...

    semoga mendapat keberkatan

    ReplyDelete
  11. ish xpatut btol kedai tu. hmm sabarlah dni...lain kali kene hati2 eh. xleh hntr kedai tu dh. hoho

    ReplyDelete
  12. Takpe ye, sabar bebanyak k..

    Yg penting Yaasin tersebut telah selamat sampai kepada tetamu :)

    ReplyDelete
  13. eee mesti sakit ati kan dengan orang kedai tu... iskiskisk x baik kan...

    black list terus kedai tu yerk dini, kedai apa tu.. kalu keberatan.. hehe

    ReplyDelete
  14. rm10 je...???mmg x ptut btl la.. sbr je la

    ReplyDelete
  15. cik sakura pun dapat surah yaasin masa kenduri kahwin kawan cik sakura..

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum Dini..
    qina da lm fllow blog dini,cm ni br dpt komen huhu
    emm bgus jgk kn cr dini,bg yasin tuk gift..
    my sis akn kwen thn ni,so leh la sggest kat die tuk gift yasin jgk..
    bnde elok,pe slhny kn?de mnfaatny (^^,)v tq coz bg idea..
    simple but nice..

    ~qinafuncakes.blogspot.com~

    ReplyDelete
  17. ramai gak baca surah yasin ni sis..hehe boleh bawak g surau..ehhe

    ReplyDelete
  18. aah sekarang boleh tempah2 nama lagi kan?? ke i yang baru tau..ekeke

    ReplyDelete
  19. Frust kan Dini bila lain diorder lain pulak yg tiba, kan.

    ReplyDelete
  20. salam Dini.selamat tahun baru 2012 & slmt pengantin baru.Masih ada memori yg xmenyeronokkan ketika majlis brlangsung ya...:D
    Seppatutnya sebagai org yg biz..brtolak ansur la ngan pelanggan.Klu camtu perangai,takkan kemana biz depa...sedihkan klu xmenepati citarasa kita seperti yg diminta...

    ReplyDelete
  21. memang terkilan kan jd camtu, tapi Alhamdulillah semuanya dah selamat :)

    ReplyDelete
  22. trand kat sana memang bg yasin ea? bagus sgt..dpt pahala each time orang tu manfaatkan yasin pemberian dini. =)

    ReplyDelete
  23. tak terfikir pula idea nak jadikan yassin sebagai door gift :] kalau tempah macam ni biasanya kos berapa ek kak?

    ReplyDelete
  24. klu g mesti dapat jgop dni dop?? huhuhu...

    ReplyDelete
  25. Olololooo... Takper... Hari nie hari towkay kedai tu.. Esok lusa siapa tahu...

    ReplyDelete
  26. sama la. ms kawen akak, mak andam yg buat silap. akak mls nak bayar penuh tp husben ckp biar la. tak payah pjg2 cerita. skt hati jgk bila ingat. huhuu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.