tidur tak lena...

-
-
-
-
sekarang ni, setiap malam dni mesti terjaga 2-3kali masa tidur. kalau dah terjaga tu, susah nak lelap balik... kalau penat sangat barulah senang sikit nak tido. tapi, bab terjaga tengah-tengah malam tu dah jadi wajib. kena bangun ke toilet juga. perkara biasa bagi orang pregnant ni rasa cepat nak buang air kecil.. tapi mungkin juga faktornya sebab dni gemar minum air... tu pasal la kut. kalau terbangun je, lepas ke toilet, rasa nak minum air. kalau tak minum, macam tak fresh.. tak lena nak tido... minum juga lah separuh cawan. pastu kena bangun p toilet lagi. huhu.. siang hari tak de la kerap sangat rasa cemtu..





jadi, siang hari, dni tak cukup tdo... huhu.. kena ganti tdo juga di siang hari...
pengalaman korang mengandung cemana pulak?



-

18 comments:

Are-Gya said...

kerap tersedar mlm jg sme =)

YaYaNsMuM said...

Yang ni memang biasa la dear.YM dulu pun sama gak..2-3 kali terjaga.especially, bila pwot dah besar sgt...huhu...tak comfort gak sebenarnya...

Puan Besar Shag Yahaya said...

Nak bagi tips pom, Shag tak ada pengalaman. HIHI ;)

anisalya said...

bangun buang air tu biasa. first pregnancy akak banyak tidur sebab ada alahan tak blh nak mkn. tp lepas 3 bln okay je. cuma mlm2 kerap kena cramp. husben la dok bangun urat bagai. hehehe... sseronok jgk time pregnant ni sbb perhatian tu biasanya lebih sikit.

lieynanilaz said...

tahniah dni!!...dah mula mabuk ke belom....hehe.

Tihara said...

SIAN DNI, TAKPE CIK ABAM ADA..TAKE CARE EH DNI..AKK DOAKAN DNI SELAMAT HUSBAND WIFE N BABY KT SANA :)

FatinFirdaus said...

suruh la cik abg kak dni dodoikan.. hehehe

Nurzy said...

biasala dini.,,sedang berjihad ni mcm2 ujian datangkan,,,kdg2 rasa nak nangis je ingat alahan tak menentu,,kadang2 perut lapa,tapi tak lalu makan,,makan lak muntah2,,kadang2 penat tak terkata,,pening2,,,sampaikan masa tdo pun pening,,

munna said...

perubahan hormon wanita mengandunglah tu dini ye....

Ayumi Comot said...

huhu..pundi kencing dah kene compress ngan rahim yang dah membesar la tu...sbb tu sellu nk kencing...:)

ayu xde pglaman pregnnt lg walopon nak sgt..cmne nk ngandung, xkawen lg,huhu:P

sea_lavender said...

sampai macam tu ye.. alahan ble pregnant tdo tak lena.. ~~
terus laksana tahajud mgkin itu yg terbaik... =_=

nuriz said...

minum air banyak bagus, tapi tu la leceh sebab kerap kena buang air, kalau pakai lampin takpe hehehehe

Affieza said...

Dugaan yg tpaksa d tempuhi oleh bakal ibu...take care always

Peri PiA said...

akak pon,kalo minum air kosong kerap membuang

t.care dini

tiefazatie said...

take care dear...hee..

ummiarissa said...

biasalah tu dni...kerap bangun malam untuk ke toilet..lagi besar perut lagi kerap nanti..he he he..selamat tidur siang!

mas saari said...

awal2 pregnant memang camtu... nanti dah lama oklah! pantang letak kepala mesti lena terus...heheheee

Izan Ishak said...

kak izan skrg pun sama cam dni. kalau dah terjaga 3-4 pagi mesti pegi toilet dulu... pastu minum air segelas. nak tido balik dah susah. dan siang kena lelap juga sbb badan rasa tak bermaya je. nak makan beria2 pun masih tak lalu lagi...