Pregnancy check up

-



hari ni dni kerja... mengajar dari jam 9am-12pm. walaupun kena mengajar jam 9, kol 8 dah kena siap-siap... pastu gerak p sekolah... kol 12 habis kelas, makan masa beberapa minit juga nak sampai ke rumah... sampai je rumah. al-konfemlah macam lipas kudung pulak hendap-hendap ke dapo buat kerja dapo... hehe... tak nyempat nak blogging hari ni...







pastu dalam kul 1-2 cemtu nak gerak ke klinik ibu dan anak... ada check up... dah beberapa hari tertangguh nak pegi sebab hubby busy ada meeting. dia tak izinkan dni pegi sorang diri sebab dia risau. jalan ke klinik tu agak bahaya juga. + kalau kena suntik, konfem2 dni lembik. kah3. lawak btoi. dah pregnancy check up konfem2 kena suntik kat jari tu kan. haih....




syukurlah klinik desa kat sini tak banyak songeh... dia cuma tanya pelekat pada buku rekod merah dni tu warna apa je. bila dni cakap warna putih, dia jawab okey boleh datang hari khamis. maybe kalau pelekat tu warna lain, tak boleh kut? ngahahaha memandai je buat andaian... dni blogwalking later eyyy u ols ^__^




p/s:
fuhhh, tengah dupdapdupdap nak timbang berat hari ni ;p





-

19 comments:

LydSunshine said...

Ada pelekat warna apa lagi kat buku merah tu? Buku merah jangan lupa bawa moga2 belum tamat tempoh.

Izan Ishak said...

dni.. kak izan pun baru pi checkup semalam. cipta rekod sbb semalam checkup paling cepat. pastu takyah kena amik darah...lega.

tapi kan start 29 weeks aritu dah kena pi checkup 2 minggu skali sampailah masa melahirkan nnti. nasib baik klinik ibu n anak ni sebelah umah ni aje.

# kalau k.izan buku merah tu berpelekat hijau sbbnya Hb k.izan kurang dari 11 n sblm ni pernah peknen twins.

Sue-Rya Qistina said...

bape bulan dh preggy? bestnye. really missing my preggy moments..mmg best!

Zie Fauzi said...

hihi..lawak baca.. kak dah naik pangkat dah sbb pelekat kat buku pink tu bertukar dr putih ke hijau... sbb masalah anemia n berat badan kurang...

Riena Haiqal said...

jangan lupa share entry pasal check up ni nanti yer.. tak sabar nak tau.. :)

Chekgu Azrine said...

selamat berchek up ye DINI..semoga sihat selalu..

Cikpuan rara said...

hehehe gud luck.

cikbintang said...

kte yg excited nk tau prkembngn cikdni ni ehhee

Tihara said...

hehe..lucu lah bc entry dni..jarang2 dpt bc ent3 dni mcm dulu...sbb dah lama tak ngapdet..header tu cute la plak...take care dih :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

klu kaler hijau, diorang kne concern sesgt dear, sbb mybe ader masalah atau history penyakit.mcm ym dulu, kaler hijau sbb ym pernah operate buang ketumbuhan.klu kaler putih, shud be ok, nothing much to be worried, insyaallah...

azizah :) said...

take care yer sis... banyak kebaikkan pergi checkup yg di sarankan oleh doc ni..

~♥ iella ♥~ said...

Klu peletak warna merah, kena lebih prhatian doktor. Sbb mcm ada mslh ckit. Dni warna putih, maknanya ok la tue.. Sya dulu warna merah. Mcm2 mslah yg ada.

ummiarissa said...

ada makna tau warna pelekat kat kad merah kita tu..kalau putih ok..akak dulu pernah sorang anak warna hijau-anak akak songsang rupanya..penting tu...jaga kandungan elok2 ye..

Peri PiA said...

oooo,mcm tu ye

ISZA said...

Warna putih tu ibu mengandung yang tiada risiko..
kalau akak setiap anakk warna merah.. hu3

Affieza said...

Moga sentiasa diberi kesihatan yg baik spjg pregnancy ni...

Sharinginfoz said...

ada colour-colour le pula ya

Sharinginfoz said...

ada colour-colour le pula ya

Uchi kay-f @hmad said...

eh pn.dini dh jadi cikgu ke?