-



bukan kisah jalur gemilang ni eyh u ols... jalur lebar pun bukan. ni al-kisah mengenai pregnancy test yang naik dua jalur merah kerana menandakan seorang wanita itu positif hamil. saja dni nak share dengan korang kenangan manis dni dengan asben pada 14 januari yang lepas...






malam sebelum dni buat ujian pregnancy dni ada teringiiiiiiiiiin sangat nak makan kek di secret recipe. rasa tak menahan. rasa nak menangis kalau tak dapat. rasa nak merajuk kalau asben takmo bawak pegi beli kek idaman. Alhamdulillah, masatu asben dni dah macam syak sesuatu. bini dia lain macam punya teringin. hehe... so malam tu we ol ke bandar, beli kek secret recipe dan balik untuk makan... masa sampai rumah, blackout la pulak. isk isk... terbantut hasrat nak ngap dengan jayanya... ye lah suasana gelap gelita... syukur ada beli lilin buat standby kalau-kalau blackout. makan kek bercahayakan lilin ajelah malam tu... lepas makan, rasa happy! kalau ada termometer ukur tahap kegembiraan, sah-sah dah boleh dni tayang kat sini skali tahap gembira dni dapat pekena kek SR yang diidamkan. hahaha! tapi tak ado. so boleh bagitau je lah betapa gembiranya dni...








besok paginya masa bangun tido nak solat subuh, dni capai pregnancy test yang dibeli di watsons. selama ni dok test lepas lunch hour. tak tahu pulak kena test sesubuh pagi... rupanya tepat jangkaan dni... dni pregnant! naik dua jalur pagi tu... terus meluru kasi ke asben tengok. pastu dia blur... sengih dengan muka macam berdebar ke apa tak tahulah. haha! lepas solat, dia mms gambar tu pada kawan dia yang dah ado pengalaman... kawan dia cakap dah dua jalur tu betullah tu pregnant... kena p check kat klinik lah sahkan... excitednye laaa kan ^__^




Alhamdulillah, lepas ke klinik pada 25 januari doktor sahkan dni betul-betul dah pregnant masa tu lebih kurang 7minggu... itu je lah yang dni nak stori.. hik3



-

30 Comments

  1. patut teringin sgt nak mkn SR,rupanya baby yg nak mkn :))

    ReplyDelete
  2. kiranya kek SR ne hadiah la tu eh..hehehe.

    boleh pula asben kak dni blur...ketuk kepala dia tu.wakakaka.

    btw,nnti kak dni send hadiah,inform eh..bukan apa,pjbt kt sklh tu jauh sikit dri staffroom.malas nak jejak pun ada,kang xpasal2 pengetua panggil suh buat keja.hahaha

    ReplyDelete
  3. dni, ape lagi alahan2 dni time mula2 pregnant dulu?

    ReplyDelete
  4. mst gembira sgt3 kn bila dpt tau peknen...huhu :)

    ReplyDelete
  5. Seronoknya dengar pengalaman 1st time pregnant.. Teringin sangat2 nak rasa gembira camtu tapi belum rezeki.. Huhu.. T_T

    ReplyDelete
  6. sweetnya dni.. yelar..anak sulong kompem excited..

    jaga diri ye dini..semoga sihat je sepanjang pose nih k..

    ReplyDelete
  7. hehe..

    kenangan yg tak mungkin dilupakan tu.. detik2 awal bergelar ibu.. :)

    ReplyDelete
  8. betol tuh, nk test awal2 pg sbb ms tuh tgh concentrate... tahniah dini :)

    ReplyDelete
  9. hehehe...mesti time tu excited sgt kan sampai tak tau cemana nak gmbrkan ....happy for u dear (^_^)

    ReplyDelete
  10. dni, dila nak nanges bce entry dni ni..msti happy kan.......
    dila sedih, sbb dila msih xdpt merasa tu sume..blm ade rezeki mungkin kan...

    ermmm...xpe, Allah tau ape yg terbaik untuk dila...

    ReplyDelete
  11. mmg seronok kan tgk 2 jalur tu...pengalaman pertama mmg excited sgt...

    ReplyDelete
  12. TAHNIAH! Alhamdulillah. Berita baik sempena bulan Ramadhan...

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum ardini....seronokkan bila dengar ramai yg mengandung sekarang moga sentiasa sihat yer...:)

    ReplyDelete
  14. ekeke.. best kan..

    moon dlu mmg teringin sangat nak peknen.. padahal baru je kawen.. baru peyed lambat 2 ari dah semangat nak cek.. alhamdulillah +ve.. :D

    ReplyDelete
  15. huhuhu...sweetkan kenangan bila first time dpt tahu diri pregnant

    ReplyDelete
  16. terasa di awangan kan bila nampak dua jalur tu :)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah... :) jaga diri baik2 dni.

    ReplyDelete
  18. dulu2 ms pregnantkan nuha suka manis2 jugak :) skang masam2 pulak. yg paling terliur sekali kelubi dalam kulit tu..alahaaiii kecurrr

    ReplyDelete
  19. tahniah dini! alhamdulillah..rezekii..bestnyeee..teringan nak ade anak lagik

    ReplyDelete
  20. Pengalaman pertama memang manis..

    Akak ni tak tua bila nak merasai pengalaman tersebut ;D

    ReplyDelete
  21. kenangan manis nih.. lagi2 bila test keluar 2 line kan~

    moga ibu dan bb sihat k~

    ReplyDelete
  22. kenangan terindah la ni..hihi..sy dulu pun memang happy juga bila tahu dh preggy...berdebar2 jer rasa..:)

    ReplyDelete
  23. sweet je,seronok bace
    doakan akak ye dini

    ReplyDelete
  24. seronoknya baca kisah kak dni pregnant..jijah belum ada rezeki lagi..huhuhu wah dah 7minggu pon.. akak xdetect ke period dtg lambat semua? hehehe

    memang kena test pagi2.. masa tu hormon HCG banyak..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.