Day 10 | Berpuasa ketika hamil

-



malam tadi ada dni buat entry (KLIK SINI UNTUK BACA) mengenai menu berbuka puasa dni dan asben tak sama... tapi ramai pulak silap faham... hehe... tu bukan lauk dni la sayangku sekalian... asben dni... tak baca entry elok2 eyyy, hiksss.... ni dni baru nak story pasal menu bersahur dan berpuasa dni semalam... saja nak wat diari kehamilan semasa berpuasa kat blog ^__^ nanti2 leh godek-godek balik apakebenda yang dni dok makan masa ramadhan 2012...



BERSAHUR :

  • 6-7suap cornflakes + susu
  • air soya
  • 3biji kurma
  • air masak


laksa penang


BERBUKA :
  • laksa penang (makan separuh je.. tak abes)
  • 3biji kurma
  • air kelapa
  • air masak
  • puding custard
  • 1keping popia



jam 10 malam cemtu, asben dni baked mini pizza yang segera... dia teringin nak makan pizza... so dni tumpang sekaki. hihihhh...



(selepas waktu berbuka - 11 malam)
  • supplement (fish oil & vita c)
  • 2/6 buah oren
  • 2/6 slices mini pizza
  • air masak
  • 5biji kurma



semalam, dni terlupa nak ambik supplement vco, tablet susu kambing dan juga women ultra mega (wum). sebab 3jenis supplement tu duk kat ruang tamu... fish oil dan vita c duk dalam bilik... terus terlupa nak keluar bilik gi makan... huhu... sahur tadi dni tak amik juga supplement tu sebab dni risau kut-kut dehidrasi... amik supplement kan kena minum air banyak... kalau amik malam, boleh minum air banyak-banyak.. cover lagi masa bersahur, kan ^___^




untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.



-

12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,part tak bc habis mmg ada yg cmtu..wlau pon entry pendek sgt2..

^__^

syawalsimpsons said...

mmm..kurma mmg tak leh di lepaskan...kikikiki...kalo sue lambat sikit la kurma2 ni...

azizah :) said...

wah..kak dni takde makan nasi? adoi... jijah time puasa tak leh la kalau tak makan nasi.. kelapaaaaraann...hehehe

Peri PiA said...

sikit sgt dini mkn,jgn lupe lagi ye dini ;)

Riena Haiqal said...

kan dah salah faham akibat tak baca berulang kali. itu lauk utk En. Asben Dni rupanya.. hehehehehe.. (^_^)
selamat berpuasa Dni.. (^_^)

Kesuma Angsana said...

bagus ni, tak pernah lupa amik kurma waktu sahur n berbuka, apapun jaga diri ye

Kesuma Angsana said...

KA follow u dah yek 2964

amirah said...

laksa? sedapnya dini. terliur akak menengoknya. banyaknya supp dini makan ye. takpela bagus untuk baby

Nazayiena said...

Kurma memang xleh tinggal.

anisalya said...

kadang2 mmg terlupa nak ambik supplement.

Cho Zila said...

bagus kalau mengandung kena makan tu bervariasi... mesti makan... laksa masak sendiriker??

ekinashikin said...

baru je dpt mkn laksa penang 2 hari lepas..heeee