Day 7 | Berpuasa ketika hamil

Link
-



lepas cari barang-barang baby semalam, tetengok jam dah dekat jam 4petang. mulanya asben macam nak dni masak je juadah berbuka tapi disebabkan penat, dan dah lewat... so kami buat keputusan untuk beli je juadah berbuka puasa di bazar berdekatan... kat stadium miri. banyak betul gerai yang menjual makanan dan minuman. tu la kali pertama dni ke bazar kat stadium. hehe... akhirnya dni beli nasi beriani.. asben pun sama :) menu bersahur dan berbuka dni pada hari ke-7 Ramadhan adalah:




BERSAHUR :
  • sepinggan nasi berlauk ayam percik
  • segelas air soya
  • 3biji kurma
  • air masak






BERBUKA :

  • nasi beriani (makan setengah je... tak abis, huhu)
  • sedikit ayam pandan
  • air kelapa
  • 3biji kurma
  • air masak

buah tin YuTa


(selepas waktu berbuka - 11 malam)
  • supplement (vco, fish oil, wum, vitamin c, susu kambing tablet)
  • air masak
  • 5biji kurma
  • 4biji buah tin


untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.


-

9 comments:

dak eina said...

alhamdulillah dini masih dapat berpuasa penuh...

Zie said...

berselera ja tgk menu dini..

Illi Hzbull said...

dini dear, dh lama tak singgah sini..hari tu beli mw ada dini dlm tu hehe..jaga diri n baby

salam ramadhan :)

p/s : tahun ni ikut suami raya kt kelantan ;)

Maiyah said...

alhamdulillah..
air kelapa sejuk sampai tulang
skrg x minum lg air kelapa huhu
dah tue ni mcm2 pnyakit

azizah :) said...

nasi beriani sedap tu.. kat sana makanan dia sedap2 jugak tak kak? mane tahu cara masak kan tak sama...hehee

Peri PiA said...

Alhamdulillah :)

sedap nya aym pandan

izz iizza said...

buah tin tu macam x pernah dengar jer..:)

the tempo of life said...

ayam percik itu favourite saya :) best tau bila makan..:)

anisalya said...

alhamdulilah... masih mampu berpuasa kan dni.