Day 8 | Berpuasa ketika hamil

-



hari ni dni dan asben makan masakan sendiri je.. tak beli sebarang lauk pun. ke bazar ramadhan pun tidak... dari jam 2petang kami berdua terperuk di dapur siapkan juadah untuk berbuka.. jam 3 cemtu masuk bilik rest, tido. haha! sebab pastu nak bangun tido, mulakan aktiviti memanggang. menu berbuka puasa hari ni adalah Daging Rusa Panggang Berempah. kalau korang nak resipinya boleh klik pada link di tersebut ye ^__^ hari ni dni cuma masak tomyam seafood dan nasi... pastu daging rusa panggang berempah asben dni yang buatkan. jom tengok menu bersahur dan berbuka dni :)







BERSAHUR :
  • murtabak daging (bahagi dua dengan asben)
  • burger (bahagi dua dengan asben
  • air soya
  • 3biji kurma
  • air masak





BERSAHUR :

    • nasi + lauk tomyam seafood dan daging rusa panggang berempah
    • 3biji kurma
    • air soya
    • air masak

    (selepas waktu berbuka - 11 malam)
    • supplement (vco, fish oil, wum, vitamin c, susu kambing tablet)
    • air masak
    • 5biji kurma
    • sebiji chocodate
    • sebiji halwa susu unta
    • buah tembikai



    itu je lah yang dni makan pada hari ni... Alhamdulillah baby aktif je kat dalam. syukur, sebab dni masih boleh berpuasa hingga hari ke-8 di usia kandungan 8bulan... hopefully besok dan hari seterusnya dni masih berpeluang untuk meneruskan ibadah puasa di bulan Ramadhan, amin...



    untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.




    -

    12 comments:

    nanakimie said...

    wah,congrats sis,hee....hope dapat puasa penuh la kan:)

    Peri PiA said...

    yummy :),Alhamdulillah

    izz iizza said...

    mesti sedap daging rusa panggang tu kan..kalau kt kampung suami mak mertua rajin gak beli daging rusa ni..biasa buat gulai lemak jer la...daging dia lembut kan..tu yg best tu..:)

    hazanis said...

    akak, zaman sekarang senang ke nak cari daging rusa tu?:)

    Arol Mubin said...

    Apa rasa daging rusa, kak Dni? Tak pernah makan. Gigihnya kak Dni berpuasa walaupun tengah sarat mengandung. :)

    syiela said...

    tahniah dni.. moga terus berjaya hingga ke akhir ramadhan

    Tihara said...

    bagus share experience nanti leh wat rujukan utk kawan2 :)

    nurayunni said...

    sy bulan puasa nie masuk 7 mth tapi dah tinggal 2 ari...sbb muntah,,sedih sgt..:(

    ekinashikin said...

    belum ada kesempatan berbuka murtabak lagi pose ni...hihihi

    azizah :) said...

    Alhamdulilah setakat ni kak dni puasa penuh lagi.. ni boleh jadikan jijah sbg rujukan ni..

    CIK TOM said...

    alhamdulillah..insyaAllah dpt puasa smpi habis..

    anisalya said...

    akak berbuka dan bersahur seadanya. sebab husben tak ada kan. jadik mkn je apa yang ada.