-



hari ni dni dan asben makan masakan sendiri je.. tak beli sebarang lauk pun. ke bazar ramadhan pun tidak... dari jam 2petang kami berdua terperuk di dapur siapkan juadah untuk berbuka.. jam 3 cemtu masuk bilik rest, tido. haha! sebab pastu nak bangun tido, mulakan aktiviti memanggang. menu berbuka puasa hari ni adalah Daging Rusa Panggang Berempah. kalau korang nak resipinya boleh klik pada link di tersebut ye ^__^ hari ni dni cuma masak tomyam seafood dan nasi... pastu daging rusa panggang berempah asben dni yang buatkan. jom tengok menu bersahur dan berbuka dni :)







BERSAHUR :
  • murtabak daging (bahagi dua dengan asben)
  • burger (bahagi dua dengan asben
  • air soya
  • 3biji kurma
  • air masak





BERSAHUR :

    • nasi + lauk tomyam seafood dan daging rusa panggang berempah
    • 3biji kurma
    • air soya
    • air masak

    (selepas waktu berbuka - 11 malam)
    • supplement (vco, fish oil, wum, vitamin c, susu kambing tablet)
    • air masak
    • 5biji kurma
    • sebiji chocodate
    • sebiji halwa susu unta
    • buah tembikai



    itu je lah yang dni makan pada hari ni... Alhamdulillah baby aktif je kat dalam. syukur, sebab dni masih boleh berpuasa hingga hari ke-8 di usia kandungan 8bulan... hopefully besok dan hari seterusnya dni masih berpeluang untuk meneruskan ibadah puasa di bulan Ramadhan, amin...



    untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.




    -

    12 Comments

    1. wah,congrats sis,hee....hope dapat puasa penuh la kan:)

      ReplyDelete
    2. mesti sedap daging rusa panggang tu kan..kalau kt kampung suami mak mertua rajin gak beli daging rusa ni..biasa buat gulai lemak jer la...daging dia lembut kan..tu yg best tu..:)

      ReplyDelete
    3. akak, zaman sekarang senang ke nak cari daging rusa tu?:)

      ReplyDelete
    4. Apa rasa daging rusa, kak Dni? Tak pernah makan. Gigihnya kak Dni berpuasa walaupun tengah sarat mengandung. :)

      ReplyDelete
    5. tahniah dni.. moga terus berjaya hingga ke akhir ramadhan

      ReplyDelete
    6. bagus share experience nanti leh wat rujukan utk kawan2 :)

      ReplyDelete
    7. sy bulan puasa nie masuk 7 mth tapi dah tinggal 2 ari...sbb muntah,,sedih sgt..:(

      ReplyDelete
    8. belum ada kesempatan berbuka murtabak lagi pose ni...hihihi

      ReplyDelete
    9. Alhamdulilah setakat ni kak dni puasa penuh lagi.. ni boleh jadikan jijah sbg rujukan ni..

      ReplyDelete
    10. alhamdulillah..insyaAllah dpt puasa smpi habis..

      ReplyDelete
    11. akak berbuka dan bersahur seadanya. sebab husben tak ada kan. jadik mkn je apa yang ada.

      ReplyDelete

    DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.