Diapers for baby newborn!

-



hari ni dni ngan asben nak jalankan misi untuk shopping barang baby yang mana diperlukan untuk dibawa ke hospital... lampin pakai buang untuk newborn kami belum beli lagi... pastu pad untuk dni sendiri pun belum dibeli. hihihhh... hari tu asben berkenan nak beli yang huggies tapi tengok lah hari ni camana... kut2 berkenan yang lain ke... t dah beli dni blog later :)








diapers bag pun belum dibeli... breast pump pun tade lagi juga... ramai guna AVENT tu kan? mak aih satu set rm500lebih... tengah kumpul duit nak beli nih. haha.. kalau ada brand yang lagi murah maybe beli yang tu la kut... stakat ni tak jumpa yang lain... dok nampak AVENT je... korang beli diapers untuk newborn dan breast pump jenama apa? boleh share dengan dni? ^__^




-

21 comments:

GreenJade said...

dni kat mane ye?

bcoz now kat midveli ade Mom & Baby expo 27/7 - 29/7..gi le terjah sana kut2 ade diapers yg berkenan..

sy pilih Medela Free Style sbb fm experience tgk kakak2 & cousin pakai dorang kata best. even dpt yg manual pun dh ok. smooth gitu.

Peri PiA said...

;).besh nya shopping brg baby
t.care ya

PUAN SUE said...

kalau spectra 3 pun dh ok

syawalsimpsons said...

sue untuk syawal dari dolu suke pakai pet pet..mmg puas hati..kering je montot si tecik tu..mmmm...sue beli breast pump spectra 3...review kata mmg baguih...murah jugak dari event...tapi electric la...tapi try la review...

Nafisa81 said...

masa new born pakai drypers...masa dah 5 bulan tu tukar pakai huggies sbb cutting huggies tinggi kat peha. sesuai utk baby yg montok.

maszull said...

assalamualaikum ardini...wah nak shopping barang baby yer bestnya...:)

izz iizza said...

alamak dh lama xde ada baby..x tahu dah produk2 terkini diorg pakai..

Suliana said...

Breastpump belila spectra 3. Berbaloi. Akak dah ank 2 msh blh guna lg.range hrga dlm 388. Tpi kena pndai cari ada yg rendah lg hrga dia. Pampers pet2 tpi lg bgus klu dni pkai cloth diapers.

onie said...

wahhhhh,onie lambat lagi,hehe...jaga kandungan baik-baik ye kak dni :)
salam ramadhan dari onie..

azizah :) said...

alamak...xdpt nak komen lagi..hehe

Juliet_iRa~" said...

hehee..shopping brg baby kena buat belanjawan k.dni..kang berkenan mcm2 plak..hihihi

ira xda anak lagi...xdpt bantu..hihi :)

aimaniman said...

kalau akak pet pet lg bagus..
breaat pump akak x pernah guna x tau nak citer..cuba gogle n tnya kwn2 ada pengalaman la kan...

ahsfantasy24 said...

Nak share pn takde pengalaman,
pape pun jaga diri baik2 sis.. ^^

ciklaili.com said...

kalau nak beli pam, boleh tengok breastpump packages yang dijual di website obw. Dini boleh tengok link ni :

OBW Breastpump Packages

Tak berminat nak pakaikan baby dengan cloth diapers ke?

Cloth Diapers (cd) Yang Berwarna Warni

Sue said...

Hai dni, sue nk cube try pkai cloth diapers.. Sbb button die bleh ejas dari newborn smpai la da tak muat. N boleh pkai ulang2.. InsyaAllah bleh turun ke adik2 lg. Hihi.. Utk breastpump,Sbb sue takde cash yg byk, sue tengah main kutu medela freestyle, byar bulan2..insyaAllah ujung bulan 11 dapat, ngam2 dgn edd bulan 12.. selamat berpuasa :)

PinQib said...

tskk.. agak susah jadi ibu ni... anak3 patot bersukor.. haaaa

dak eina said...

skenya dpt beli brg2 baby..dak eina lmbt lg..hiks

nadia arrumaisha said...

kita sama2 busy dgn preparation kn dni... nadia plak after raye dah start busy shopping brg hantaran...

nn lylyn said...

byk nak kena beli kan..

anisalya said...

guna brand pureen je. guna sekejap sebab anak2 semua breasfeed direct.

Izan Ishak said...

kak izan beli petpet. oklah sbb harganya tak semahal huggies rasanya...