Goats Milk Tablets | Khasiat susu kambing buat ibu mengandung

-



ada yang bertanyakan dni mengenai tablet susu kambing yang dni ceritakan dalam penulisan dni mengenai menu berbuka puasa iaitu BERPUASA KETIKA HAMIL. sebenarnya, dni tak jual supplement tu. cuma in case korang susah nak dapatkan produk tu, korang boleh order dengan dni. dni beli di Cosway je.







inilah dia tablet susu kambing yang dni amalkan. boleh consume 5-10biji sehari. berperisa butterscotch... sedap! budak-budak pun suka... macam gula-gula susu gitu... baunya pun wangi. serius! sekali cuba pasti mau lagi dan lagi.. hehe... kenapa kita perlu ambil susu kambing sepanjang kehamilan?



okay... actually bukan sepanjang kehamilan je... sepatutnya kita amalkan pengambila susu kambing untuk setiap hari. sebabnya minum susu kambing adalah sunnah Rasulullah SAW. susu yang terbaik adalah susu kambing. kalau baby ada kena penyakit kuning, biasanya diberi minum susu kambing dan disapukan pada anggota badan, InsyaAllah penyakit kuning cepat kebah.



untuk ibu mengandung pula, susu kambing dapat membekalkan vitamin yang diperlukan oleh baby... pastu kalau bersalin, InsyaAllah baby tak kena jaundice atau penyakit kuning. memang susu kambing diyakini untuk mencegah penyakit kuning. sebab tu ada susu bayi diperbuat daripadasusu kambing, macam Karihome...



banyak lagi khasiat susu kambing. korang boleh google sendiri kalau nak tahu dengan lebih lanjut tau ^__^ antaranya merawat kencing manis, mengelakkan kebas kaki dan tangan, merawat anemia, gastrik, darah tinggi, osteoporosis, buasir, dan lain-lain lagi... better consume susu kambing fresh kalau korang boleh telan dan tahan dengan bau hamis susu tu. macam dni, dni tak boleh nak telan susu kambing fresh. dah pernah beli... minum seteguk pun dah loya. so, inisiatif dni, amalkan tablet susu kambing untuk mendapatkan khasiatnya.



-

30 comments:

syawalsimpsons said...

menarik ni...

Myra Jay said...

Betul tu Dni, kalau kita minum/amalkan susu kambing tika ngandung, insyaAllah anak tak kena jaundis ;)

Nazayiena said...

Memang byk khasiat susu kambing nie.

azizah :) said...

yup..jijah ada dengar kelebihan susu kambing ni.. nak merancang hamil pon sesuai minum susu kambing tapi jijah tak jumpa susu kambing kat sini.huhuhu

miss Fyqa said...

kena try susu kambing la pulak lepas ni? hehe

Karisma Izzah said...

dalam minggu ni je dah dengar dua orang kawan yang mengandung..

terasa macam nak terjangkit plak bila tgk pil susu kambing ni...anak saya no. 2 tu anemia. boleh bagi kat dia an makan sendiri. kalau kanak2 brape biji ya boleh consume?

LydSunshine said...

Betul dini.. akak pun dah beli 3 botol susu kambing Nubian. Tapi boleh minum sikit je. Kalo minum sambil tahan napas boleh la. Kekeke. Tapi bulan puasa ni rasa mcm tak tergamak nak minum. Kurang selera makan la.

syiela said...

akak dulu time pegnent minum hi goat.. sedap betul masa tu tau tapi sekarang tekak tak ;eh nak tima dah :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Dini..tuk kesihatan ibu & baby..kena byk minum susu.
KLu nk kulit anak cantik,putih gebu..bykkan mkn sayur & air soya :D

Karisma Izzah said...

makan tablet tu hisap ke telan dengan air? ingat nak bagi kat anak buat cam gula2..

IntaNBerliaN said...

a'aa susu kambing mmg byk khasiat dia..

ekinashikin said...

akak suka yg rsa coklat tu..hehehe
best kan..lg pon produk cosway ni affordable kan...

anisalya said...

akak dulu minum Hi-Goats. anak2 pun suka sebab dalam sachet, uat air. mmg habis la segelas srg.

Ardini Humaira said...

@syawalsimpsons


boleh cuba :)

Ardini Humaira said...

@Myra Jay


InsyaAllah, kan kak..
dni harap macam tu lah :)

Ardini Humaira said...

@Nazayiena


betul3 :)
sunnah nabi kita..

Ardini Humaira said...

@azizah :)


haaa jijah amalkan tau.. dni kalau yang fresh, hooomakaihhh takleh telan.. hehe... syukur ada jenis tablet

Ardini Humaira said...

@miss Fyqa


up to u :)

Ardini Humaira said...

@Karisma Izzah


oo ekceli dni tak dapat nak jawab soalan akak tu. sebab dni just consume untuk diri sendiri je.. tak tau mengenai cara perubatan untuk anemia... better akak ke cosway, tanyakan pada staff di situ terus ^__^ yang dni tahu, boleh ambil 5-10biji sehari yang tertulis pada botolnya

Ardini Humaira said...

@LydSunshine


dni penah try yang fresh pastu tak boleh nak telan. huhu.. bestnye kalo boleh minum yang fresh.. lagi better :)

Ardini Humaira said...

@syiela


dni nak try hi goat tp sampai skang tak ter-try2. sebab rasa senang kunyah2 je pil tu hehe

Ardini Humaira said...

@♥♥azatiesayang ♥♥


w'salam, kak

dni memang minum susu hari2 :D
tablet susu kambing ni as supplement.
soya pon hari2 gak

Ardini Humaira said...

@IntaNBerliaN


kan :)

Ardini Humaira said...

@ekinashikin


wahhh ado chocolate flavor ke? asal dni tak pasan? aihh kena cari balik.. harus beli peris coklat bagi penggemar coklat macam dni hik3

Ardini Humaira said...

@anisalya


bagus anak2 akak :D
dni pun nak cari hi goat dalam masa terdekat ni

Ardini Humaira said...

@Karisma Izzah


chewable :)

Fairuz Liyana Azman said...

hrga brp ni dni???

Ardini Humaira said...

@Fairuz Liyana Azman


below rm40..
lupa dah bape harganya...

Noorlaila Wagiman said...

Bleh hubungi sy unt0k dapatkn susu kambing. Laila,0126108707

abbas samhuji said...

untk budk umur 1 tahun boleh ke kak