Kartun doodle bermesejkan dakwah | Beruntungnya mereka yang punya kreativiti

-



dni tertarik dengan kartun-doodle hasil karya FatinHambaHina yang berbentuk islamik. bukan setakat kanak-kanak suka tengok kecomelan kartun sebegini. orang dewasa pun suka termasuklah dni, hehehe. Alhamdulillah... secara tidak langsung, ianya dapat menyampaikan mesej dakwah dan peringatan buat kita semua dengan lebih ringan dan santai. hati gembira, ilmu pun dapat. bestnye! banyak pahala empunya diri yang kreatif menghasilkan kartun bermotifkan dakwah sebegini...








gambar paling last tu, dni dah jadikan sebagai wallpaper pada laptop dni. sangat comel... jom ke blog FatinHambaHina untuk dapatkan ilmu agama yang lebih santai penyampaiannya. menarik dan kreatif! bertuahnya beliau punya daya kreativiti sedemikian... ^__^




-

29 comments:

.: iEyLa :. said...

comey & penuh dgn msg...
nak wat wallpaper jgkla..hihi

Aliesha Kirana said...

comeynya doodle dia dni! eeei kiut!

Riena Haiqal said...

doodle yang penuh dengan kata2 keinsafan dan dakwah.. Syukur ALhamdulillah

mama maman aka yana said...

cumilnyer... mama tak reti psl doodle nih.. menarik kann

|| NaFiRaa || said...

comey dan cute sgt.. sis suka jugak gambar cute cam nih.. lagi suka sebab katon2 tuh sampai msg yang baik.. :)

maszmadi said...

comelnyer... nak pi terjah blog beliau lah..

cikbedahlaser said...

comel nyee... jeles tgk org pandai lukis2 nih.. ayoooo

miss Fyqa said...

suke. comel sgt2. :) yg penting ada mesej nk disampaikan :)

Bazilah (^0^) said...

kreatif! Menarik minat org tuk membaca mesej yg nk disampaikan :)

Zie said...

betullah cute sangat

ஜ miss klanika ஜ said...

cara baik utk berdakwah . (:

Ardini Humaira said...

@.: iEyLa :.

jom sama2 jadikan wallpaper..
semoga setiap kali memandang gambar tu kita ingat akan mesej yg disampaikan, amin
:)

Ardini Humaira said...

@Aliesha Kirana

betoi3...
tu dni jatoh hati heee

Ardini Humaira said...

@Riena Haiqal

Alhamdulillah...
disamping berhibur, ada manfaaatnya :)

Ardini Humaira said...

@mama maman aka yana

dni pun tak reti. hehehe
orang lidi pandai la dni lukis

Ardini Humaira said...

@|| NaFiRaa ||

kalo print kasi anak2 baca best jugak ni kan :D

Ardini Humaira said...

@maszmadi

pat pat p singgah kat sana.. banyak lagi info berbentuk kartun :)

Ardini Humaira said...

@cikbedahlaser

sama la kita..
teringin nak terer gitu :D

Ardini Humaira said...

@miss Fyqa

itu la yang terrrrbaek kan :)

Ardini Humaira said...

@Zie

cetuju :D

Ardini Humaira said...

@ஜ miss klanika ஜ

sangat berkesan, kan :)

Ardini Humaira said...

@Bazilah (^0^)

tu la kan...
kita pun suke :D

azizah :) said...

Ya Allah serius comeynya.. melalui dakwah secara doodle ni la yg berkesan kan..

IntaNBerliaN said...

alahaiiii comel2 je ;-)

Ardini Humaira said...

@azizah :)

dni siap berangan nak kasi kat anak-anak murid baca :D

Ardini Humaira said...

@IntaNBerliaN

betui3 :)

Bulan Syurga Firdausi said...

dakwah ade mcm2 care kan :) Subhanallah...

Misz Mieza said...

Wah! Memang sangat kreatif & cute! Bagus si empunya diri yang pandai mengaplikasikan seni yang ada pada diri untuk berdakwah macam ni.. =)

nanakimie said...

aah,cute sangat..nak terjah lepas ni:) thx 4 sharing sis^-^