Persiapan untuk menyambut cahaya mata ^__^

-



Assalamu'alaikum... selamat pagi u olsss!


semalam dni jalankan aktiviti membasuh semua barangan baby. nak kemas-kemas bag untuk di bawa ke hospital nanti sekiranya nak bersalin. nurse dah pesan daripada last month tapi dni sambil lewa lagi. hehe... lepas dapat tahu kawan dni bersalin masa 31weeks puasa ke-4 hari tu barulah dni terhegeh-hegeh nak siapkan segalanya dengan serius... ;p







semalam dah basuh semua yang ada... tinggal lagi nak beli beberapa mittens dan towel sebab towel yang dni dah beli tu berdebu kemain... ingatkan elok.. rupanya tak elok. sobsss... sedih pula mengenangkan dua helai towel yang dah dibeli. berdebu 1 bilik bila kebas-kebas towel tu. sangat tak elok for kegunaan baby newborn... kang tersumbat hidung dia nanti.



later, dni upload satu-satu barangan yang dah dibeli ya ;)



p/s:
korang guna towel brand apa untuk baby? share ngan dni please!


-

18 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Dini.Bila dah siap kemaskn brg2..terus masukkan lam kete.

Klu ada kecemasan..senang brg2 semua dah siap.manatau nanti dah kelam kabut...bag entah kemana.

Buku klinik yg cek bulan2 tu pon siap2 simpan dlm bag sekali.

K.atie doakn semoga semuanya dipermudahnkn.

Aminnnn

syawalsimpsons said...

sue dah settle..misi membasuh balik baju2 syawal kat umah MIL balik last week...sedap sikit membasuh sebab ruang luaskan..kalo umah alamat mmg berhimpit la baju2 tu..mmmm...baju N kelengkapan pon dah settle masukkan dalam beg N selamat dah taruk kat dalam bonet B4 G keje tadi..kikiki...

p/s : untuk adik si syawal kali ni sue guna towel ikea..boleh kaa mak yong ni berkenan sangat yang ada topi2 bagai ni..kikikiki..macam dlm gambo sue tu...

Eliss Mie said...

wah dah kemas-kemas yer :) anak sulong ni orang kata tak boleh nak jangka. so kena ready awal2 :)

biasa tuala akak beli kat bahagian baby tu ajer, anakku ke pureen ker gitu.

Chekgu Azrine said...

klu kt depart bb kt mall byk sis..cri yg lmbut..ada byk..n mcm2 brands..

azizah :) said...

betul2.. banyak sgt bulu2 halus kat towel tu bahaya buat baby.kena elakkan..

bagus kak.. kawan jijah ramai tak cukup bulan dah bersalin.. prepare ape pon tak..better buat persiapan awal2 kan..

nickindajungle said...

mesti tak sabar kan nak tunggu kelahiran baby..saat yg ditunggu2 oleh semua bakal mommy... ^_^

kita pakai tuala anakku, fiffy dan bebe...alhamdulillah semua elok dan takde debu2 bagai...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus2,,persiapan rapi ni namanya =)

Cik Puan Rara said...

rara pakai towel bebe,lepas basuh elok je lembut.tp nk bli lg nt.sbb mcm x cukup je 1.

Nafisa81 said...

pakai towel anakku...

cikpingu said...

seronok kn bile nk dpt bby ni.. mmg ok la wat psiapan awl.. tp jgn byk sgt.. sbb nnt bby dh kuar, lps pntg nnt lg mood nk shopping brg bby lg btmbh seronok... heee...

Peri PiA said...

best nya,dah start packing2
dini buat pelan2 ye,check list tgk btl2 :)

nur anis said...

cepat-cepat siapkan kak..hehe...

Muhammad Syahrul Firdaus said...

smga mudah Allah bantu utk melahirkan..setiap urat yang sakit Allah ganti dgn pahala :) Allah....besarnya pngorbanan ibu melahirkan...mmm sy belum kawen x dpt nk share towel ape hee asif jiddan..

maszull said...

assalamualaikum ardini...wah seronoknya nak dapat baby bila due nyer ni...dah tahu jantina baby tu x...:)

mama pun sibuk juga ni nak tunggu anak mama nak melahirkan baby bln 9 nanti...:)

Liney said...

best nyer nak dapat bby... Teringin hehehe... akak guna mcm2 brand, mostly anakku. n terkini beli towel bebe ok gak, warna pun cantik :)

miss Fyqa said...

semoga Allah permudahkan segalanya utk Dni. Amin..

@e_da said...

elok dah basuh leh siap packing... akak tak basuh pun lg... pas raya nanti baru ingat nak mendobi baju baby...hihih

anisalya said...

akak beli fiffy je. bila dah besar sikit baru ke Anakku cari tuala comel. kat sini tak banyak choice. tapi kalau kat jhr mmg rambang mata. utk baby pun akak plh kaler yg tak ada kaler pink or blue. (*_*)