-



asben dah belikan oven untuk kegunaan kami masa ado sale hari tu... oven yang berharga RM198 kalau tak silap dni, jadi RM79.. sale satu hari... rembat terus sebab teruja tengok harga yang super berbaloi-balai tahap maksima. bukan senang nak dapat harga murah cemtu, kan? hehe...




red velvet yang comel!


buat masa ni, oven tu asben dni dok guna buat ayam panggang. coz tak ado pemanggang, guna ajelah oven tu. sebelum ni dia duk guna microwave je... dni lak dah rasmikan oven tu masak chicken lasagna. now, dni tengah berhasrat nak buat kek red velvet. last makan masa kenduri kawen dni disember yang lepas... lama giler dah tak pekena kek red velvet taw... gulp!









hantaran kawen dni hari tu, red velvet cupcakes dengan cheese frosting berkaler turquoise dan violet. suka sangat dapat kek comel tu... InsyaAllah weekend ni dni nak cuba resipi red velvet cake. nak buat cupcake rasa cam mahal lak kos belanja beli mangkuk ayun tu. haha! buat je la sebijik kek, kan? then kalau menjadik, leh bukak tempahan... vavavavava berangan sudah ;p



-

27 Comments

  1. Tak pernah try lagi red velvet cake ni.. Nampak menggiurkan.. Gulp! Nanti kalau menjadi kongsi2la resepi ye.. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. rara masih x yakin nk buat RV,moga dini berjaya buat.hehee

    ReplyDelete
  3. wah nati kl menjadi share resepi kek velvetnya ye.. nak cuba jgk..

    ReplyDelete
  4. dila pun suke RV yang
    sedap kan
    blaja la buat bley buat bisnes nanti...hehe chaiyok dini!!

    ReplyDelete
  5. dapnye ami, ika pun dah lama teringin bake kek coklat, g kedai asyik takde je serbuk koko..smpai sekarang tak terbuat kek coklat, ngidam kek buat sendiri...yg beli tak jalan...hehe

    ReplyDelete
  6. nantikan kak DNI kalau dah buat RV jangan lupa kongsi resepi eh :D

    ReplyDelete
  7. akak belum ada lagi oven..coz teringin jgk nak bakar2 kek nih..huhu

    ReplyDelete
  8. try la buat dh alang2 ada oven tu...nanti share gmbr kt cni

    ReplyDelete
  9. Murah lah oven tu.

    Buat...jgn tak buat ☺☺

    ReplyDelete
  10. aritu buat..mcm tak jadi...terus tak mo share kat blog...kakkakak...try la..mana tau jadi kan...siap gambo sekali la...baru best..kikikikiki

    ReplyDelete
  11. dengar aje pun dah mengiurkan.. share resepi ye nanti

    ReplyDelete
  12. Dini, KC kan dari kawin sampai sekarang tak penah buat kek. Sekarang kalau nak buat mesti 'ketaq' .. padahal oven dah lama KC beli. hehehe.

    ReplyDelete
  13. akak tingin nk mkn RVC ni tp xtau nak cr kat mana... nak buat xreti.. dini ada resepi ke?.. tp kalu cerewet sgt, akak pun mls.. sbb tkt xmenjadi.. dahlah xreti buat kek.. hahhahah

    ReplyDelete
  14. weee..jgn lupe kasi saye rase t tau kak..hiks..

    ReplyDelete
  15. murahnya oven tu.. nak beli gak! rumah jijah pon xde oven.. nak masak ape2 pon senang kan kak.. lebih2 lagi buat kek RV ni..bestnya...

    ReplyDelete
  16. uikssss...murahnyaaa! Ym dah lama tak buat cake...ader skill lagi ke tak ntah...hehehe

    ReplyDelete
  17. best sgt RV ni kan. bila la dpt mkn RV lg ni. mmg teringin sungguh2 ni. hehehe :D

    ReplyDelete
  18. teringin nak buat sendiri gak...bila tgok resepi banyak bahan2 malas lak he3...

    ReplyDelete
  19. umi pun cadang nak try wat...dok google resepi ni kat tenet...

    ReplyDelete
  20. akak pon tgh nk try buat RV ni..tpi lom try2 lagi..heheh

    ReplyDelete
  21. besnye..klau wat sndri kan senang..leh mkn byk2..

    ReplyDelete
  22. akak dah terliur ni,salah kan dini hihi

    ReplyDelete
  23. tu la... ada plan jugak nak buat red velvet ni. sebab tak pernah mkn kan. hehehe...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.