Red Velvet Cake | Teringin nak buat sendiri

-



asben dah belikan oven untuk kegunaan kami masa ado sale hari tu... oven yang berharga RM198 kalau tak silap dni, jadi RM79.. sale satu hari... rembat terus sebab teruja tengok harga yang super berbaloi-balai tahap maksima. bukan senang nak dapat harga murah cemtu, kan? hehe...




red velvet yang comel!


buat masa ni, oven tu asben dni dok guna buat ayam panggang. coz tak ado pemanggang, guna ajelah oven tu. sebelum ni dia duk guna microwave je... dni lak dah rasmikan oven tu masak chicken lasagna. now, dni tengah berhasrat nak buat kek red velvet. last makan masa kenduri kawen dni disember yang lepas... lama giler dah tak pekena kek red velvet taw... gulp!









hantaran kawen dni hari tu, red velvet cupcakes dengan cheese frosting berkaler turquoise dan violet. suka sangat dapat kek comel tu... InsyaAllah weekend ni dni nak cuba resipi red velvet cake. nak buat cupcake rasa cam mahal lak kos belanja beli mangkuk ayun tu. haha! buat je la sebijik kek, kan? then kalau menjadik, leh bukak tempahan... vavavavava berangan sudah ;p



-

27 comments:

Misz Mieza said...

Tak pernah try lagi red velvet cake ni.. Nampak menggiurkan.. Gulp! Nanti kalau menjadi kongsi2la resepi ye.. Hehehe..

Cik Puan Rara said...

rara masih x yakin nk buat RV,moga dini berjaya buat.hehee

CIK TOM said...

wah nati kl menjadi share resepi kek velvetnya ye.. nak cuba jgk..

dilla nadila said...

dila pun suke RV yang
sedap kan
blaja la buat bley buat bisnes nanti...hehe chaiyok dini!!

Green Apel said...

dapnye ami, ika pun dah lama teringin bake kek coklat, g kedai asyik takde je serbuk koko..smpai sekarang tak terbuat kek coklat, ngidam kek buat sendiri...yg beli tak jalan...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..tringn nak try..

onie said...

nantikan kak DNI kalau dah buat RV jangan lupa kongsi resepi eh :D

Chekgu Azrine said...

akak belum ada lagi oven..coz teringin jgk nak bakar2 kek nih..huhu

mama tisya said...

try la buat dh alang2 ada oven tu...nanti share gmbr kt cni

fiza said...

Murah lah oven tu.

Buat...jgn tak buat ☺☺

syawalsimpsons said...

aritu buat..mcm tak jadi...terus tak mo share kat blog...kakkakak...try la..mana tau jadi kan...siap gambo sekali la...baru best..kikikikiki

syiela said...

dengar aje pun dah mengiurkan.. share resepi ye nanti

nur anis said...

bestnya buat kek..:)

kakchik@ella said...

Dini, KC kan dari kawin sampai sekarang tak penah buat kek. Sekarang kalau nak buat mesti 'ketaq' .. padahal oven dah lama KC beli. hehehe.

IntaNBerliaN said...

akak tingin nk mkn RVC ni tp xtau nak cr kat mana... nak buat xreti.. dini ada resepi ke?.. tp kalu cerewet sgt, akak pun mls.. sbb tkt xmenjadi.. dahlah xreti buat kek.. hahhahah

.: iEyLa :. said...

weee..jgn lupe kasi saye rase t tau kak..hiks..

azizah :) said...

murahnya oven tu.. nak beli gak! rumah jijah pon xde oven.. nak masak ape2 pon senang kan kak.. lebih2 lagi buat kek RV ni..bestnya...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

uikssss...murahnyaaa! Ym dah lama tak buat cake...ader skill lagi ke tak ntah...hehehe

Sue-Rya Qistina said...

best sgt RV ni kan. bila la dpt mkn RV lg ni. mmg teringin sungguh2 ni. hehehe :D

izz iizza said...

bagus kalau buat bisnes ni..;)

farah wahida said...

wah...lame dh x mkn red velvet...

izyantyPersonalTaste said...

teringin nak buat sendiri gak...bila tgok resepi banyak bahan2 malas lak he3...

...sWeeT uMi... said...

umi pun cadang nak try wat...dok google resepi ni kat tenet...

ekinashikin said...

akak pon tgh nk try buat RV ni..tpi lom try2 lagi..heheh

SyUhAdA said...

besnye..klau wat sndri kan senang..leh mkn byk2..

Peri PiA said...

akak dah terliur ni,salah kan dini hihi

anisalya said...

tu la... ada plan jugak nak buat red velvet ni. sebab tak pernah mkn kan. hehehe...