-



Alhamdulillah.. rezeki pada hari ini... ada jiran dni bagi bubur pedas sarawak untuk dihidangkan sebagai juadah berbuka puasa... bubur pedas kat sini memang famous. banyak gerai yang jual bubur pedas. dni belum pernah rasa lagi pedas tahap mana bubur pedas tu. hehe... selama ni tengok kaler kuanya merah, yang ni kekuningan sikit...





ternyata lepas dni cuba bubur ni, tak pedas...kalau yang kaler merah tu maybe pedasnya kaw sket... rasanya macam gulai lemak kuning sayur-sayuran. sebab bubur pedas penuh dengan sayur. tak ada lauk lain. cuma sayur je.. healthy gak makan bubur pedas. cuma penggunaan santan tu tetap jadi berlemak... dni ingatkan bubur pedas buat makan dengan nasi.. rupanya diratah cemtu je... nanti nak cuba buat sendirilah bubur pedas... nak cari resipi ^___^



-

12 Comments

  1. kenapa nama nya bubur ye??
    selalunya kalau bubur ni ada tambah beras..kan??

    ReplyDelete
  2. xpernah rasa pun bubur pedas ni..pedas ke?hehe

    ReplyDelete
  3. pelikla bubur style sarawak erk..tp klu sdp..akk bedal je .

    ReplyDelete
  4. Bubur ni asli dari sarawak ke? Tak pernah pulak nengoknya masa duk sana.. Hehe..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah,thn lps akak penah tgk rancangan bazaar ramadhan Qi pg sarawak.mmg femes bubur ni

    ReplyDelete
  6. wahhh..da mcm2 resepi sarawak tahu ne..nnti eca cuti2 msia dkt sana,sis tlg masakkan ye.hahaha XD

    ReplyDelete
  7. mcm pelik la plak.. xpnh mkn lagi... tp nampk cam best :-)

    ReplyDelete
  8. KC tak penah rasa bubur pedas ni, Dini. Sedap eh?

    ReplyDelete
  9. kat sarawak eh popular..nampak macam pelik..tp kalau sedap oklah tu..hee

    ReplyDelete
  10. bubur pedas mmg popular kan kat sana... kalau kena yg betul2 pedas baru syok rasanya... *dok imagine camnalah rasanya..

    ReplyDelete
  11. menu baru ni..sy x pernah dengar pun menu bubur pedas ni..:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.