Tahun pertama berpuasa bersama suami

-




tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi kita bakal menyambut kedatangan Ramadhan al-Mubarak... tentu ramai yang berkobar-kobar nak berpuasa, kan? dni pun sama... cuma feelingnya lain sket this year..berpuasa + akan beraya di perantauan bersama suami tercinta... tak dapat balik berpuasa dan beraya kat kampung walau sesaat pun. sobsss...




juadah fav untuk bersahur dan berbuka puasa, sup tulang!



dah terbayang menu bersahur + berbuka family. seronoknye bersahur beramai-ramai, kan ^___^ makan menu yang mak masak lak tu. nyummmm... Ramadhan kali ni... dni dengan hubby je... hehe... dan baby inside... hopefully dni dapat gigihkan diri berpuasa. risau sangat sebab musim panas terik kat miri. takut dehidrasi, nanti cepat rasa pening nak pitam bagai terutamanya pada hari bekerja. hari ni dni ingat nak puasa sunat, tapi tak dapat teruskan niat memandangkan semalam rasa tak sedap badan. besok pula ada taklimat untuk Guru KAFA. jadi, tunda next week lah. hehe...



-

36 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

oh panas iyer di miri..apepun jga diri iyer pn.dini (^_^)

ahsfantasy24 said...

jaga diri akak,
nanti buat sup sedap2 ^^

Sue-Rya Qistina said...

dini dan hubby di mana?semoga semuanya berjln dgn lancar ye. jgn sedih2. :)

Riena Haiqal said...

ni dah tahun ke2 saya berpuasa dengan suami dan anak.. hhehehehe.. Syukur Alhamdulillah

nadia arrumaisha said...

nadia plak tahun last puasa sebagai bujang....next year dengan incik suami plak...inshaAllah

pena rozie said...

sedap sup...

Asyiqin Haulisah said...

wah sedapnya sup tulang tu. akak jaga diri ye. :)

eB said...

sdp tuh tapi jgn mkn byk sgt tau :)

Peri PiA said...

teruja kan? ;)

nur anis said...

saya belum tau lagi bila nak berpuasa dengan suami..hihi..

take care kak..semoga akak and baby sihat-sihat saje..

saharinasaharudin said...

slmat berpuasa :) nyummmmy sup. :)

Nafisa81 said...

take care...selamat berpuasa..

AzuraFazil DIN said...

wahhh ada bby dlm perut ye...
tu ler , ahkak pun dok terpk2 cmner le gaya nye ngndug sarat nk pose...

time akil dlu , br 5 bln ..so gagah pose penuh .. siap terawih lg..

kali ni, dh masuk 8bln .. windu nak pose & terawih ..

aTy _faRed~ said...

saye tahun ke-2..tapi dulu ngan laki jer..sekarang dah ade anak..walaupon anak tak ley bangun sahur lagi..tapi rasenyer lain sikit kot berbanding sebelum ni..yang besh tak sabar nak beraye ber-3..!! yaeyyy..

Misz Mieza said...

Dni duk Miri plak ke skang? asben keje sana ea? Boleh berbuka puasa ngan Zie Madini kat sana nanti.. Argh! Jellesss.. ;)

ummiarissa said...

selamat berpuasa di perantauan...jaga diri dan kesihatan...waktu sahur kena minum air kosong banyak-banyaklah time panas ni..

CIK TOM said...

dni duru kafa ke?
jg diri elok2 ye..
slmt berpuasa :)

BabyIntan com said...

Tahun depan sambut Raya bertiga pula :)

akuadalahaku.. ^_^ said...

jaga diri taw kak dni.. ^_^
kak letak la gmbr kak nak tgk pic berbadan 2..
hehe

Rara Nasiha said...

weeehuu, mesti teruja kan kan? :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Insyaallah.. boleh puasa. tapi kalau x boleh jgn di gagah juga.. bahaya. masa pregnant lala.. ok je puasa maybe sbb akak dok umah je. cuma x sempat habiskan puasa la.. lala excited dh nk tgk dunia. due bulan raya tp lahir bulan puasa

~aSHa~ said...

wah best nye sup. dik jgn sedih. en hubby tetap d sblh

ieda said...

moment berbuka dan berhari raya bersama suami adalah moment yg indah .. sblm ada anak lah nak romantik2 ngan hubby ;)

azizah :) said...

InsyaAllah pasti sis boleh laluinya..dengan hubby kan best..hehe mesti tak sabar kan..

etiey.com said...

Seronok lah kan... Sahit kalau kami suka yg kering kering

hazanis said...

bestnya dapat berpuasa bersama org tersayang...hehe nk kawin jugak lah..=__=*

eiyzniey said...

masok molek deh mama..
ehehe..makang manyok2.bg baby comel.haha

eelobor said...

salam....semoga semuanya selamat & jaga diri serta kandungan.

bab tak boleh balik puasa kat kampung... wakilkan kat saya jer lah yer. huhuhuhu.... nanti saya awal puasa & akhir puasa dpt 2 x berpuasa kat sana.

Lyaa Suriany said...

dah mengidam nak mkn sup tulang lak ni akk tgk gmbr ni.
hehee
kita nya mengidam ngalah kan org peknen tau
asl nmpk je, trs teringinnnn.

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah smga Allah terus pelihara ye :) teruskan melawan dasim laknatullah..!

syiela said...

InsyaAllah boleh nanti... nak nak bersama yang tersayang pasti bersemangat :)

munna said...

sedap nampaknya sup tu... kak munna tahun tahun ke 5 berpuasa dgn suami

kechixx said...

waaahhhh...samalah kitaaaa...tahun pertama puasa bersama suami..dan juga sup tulang itu peberet saya!;')

shera haifa said...

owhh xbalik raya d kelate. sedihnye ..

anisalya said...

tahun ni tak merasa la air tgn mak kecuali la mak pos something ke sarawak utk dni. sabar je la ye dni sayang...

nadia said...

bestnyaaaa dni! :)
first time berpuasa pon dah bukan berdua tapi bertiga. untungggg la~ ;D tapi frust sebab xleh makey makanan kelate wat bestttttt gile kan? hehehe.