-




tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi kita bakal menyambut kedatangan Ramadhan al-Mubarak... tentu ramai yang berkobar-kobar nak berpuasa, kan? dni pun sama... cuma feelingnya lain sket this year..berpuasa + akan beraya di perantauan bersama suami tercinta... tak dapat balik berpuasa dan beraya kat kampung walau sesaat pun. sobsss...




juadah fav untuk bersahur dan berbuka puasa, sup tulang!



dah terbayang menu bersahur + berbuka family. seronoknye bersahur beramai-ramai, kan ^___^ makan menu yang mak masak lak tu. nyummmm... Ramadhan kali ni... dni dengan hubby je... hehe... dan baby inside... hopefully dni dapat gigihkan diri berpuasa. risau sangat sebab musim panas terik kat miri. takut dehidrasi, nanti cepat rasa pening nak pitam bagai terutamanya pada hari bekerja. hari ni dni ingat nak puasa sunat, tapi tak dapat teruskan niat memandangkan semalam rasa tak sedap badan. besok pula ada taklimat untuk Guru KAFA. jadi, tunda next week lah. hehe...



-

36 Comments

  1. oh panas iyer di miri..apepun jga diri iyer pn.dini (^_^)

    ReplyDelete
  2. jaga diri akak,
    nanti buat sup sedap2 ^^

    ReplyDelete
  3. dini dan hubby di mana?semoga semuanya berjln dgn lancar ye. jgn sedih2. :)

    ReplyDelete
  4. ni dah tahun ke2 saya berpuasa dengan suami dan anak.. hhehehehe.. Syukur Alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. nadia plak tahun last puasa sebagai bujang....next year dengan incik suami plak...inshaAllah

    ReplyDelete
  6. wah sedapnya sup tulang tu. akak jaga diri ye. :)

    ReplyDelete
  7. sdp tuh tapi jgn mkn byk sgt tau :)

    ReplyDelete
  8. saya belum tau lagi bila nak berpuasa dengan suami..hihi..

    take care kak..semoga akak and baby sihat-sihat saje..

    ReplyDelete
  9. wahhh ada bby dlm perut ye...
    tu ler , ahkak pun dok terpk2 cmner le gaya nye ngndug sarat nk pose...

    time akil dlu , br 5 bln ..so gagah pose penuh .. siap terawih lg..

    kali ni, dh masuk 8bln .. windu nak pose & terawih ..

    ReplyDelete
  10. saye tahun ke-2..tapi dulu ngan laki jer..sekarang dah ade anak..walaupon anak tak ley bangun sahur lagi..tapi rasenyer lain sikit kot berbanding sebelum ni..yang besh tak sabar nak beraye ber-3..!! yaeyyy..

    ReplyDelete
  11. Dni duk Miri plak ke skang? asben keje sana ea? Boleh berbuka puasa ngan Zie Madini kat sana nanti.. Argh! Jellesss.. ;)

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa di perantauan...jaga diri dan kesihatan...waktu sahur kena minum air kosong banyak-banyaklah time panas ni..

    ReplyDelete
  13. dni duru kafa ke?
    jg diri elok2 ye..
    slmt berpuasa :)

    ReplyDelete
  14. Tahun depan sambut Raya bertiga pula :)

    ReplyDelete
  15. jaga diri taw kak dni.. ^_^
    kak letak la gmbr kak nak tgk pic berbadan 2..
    hehe

    ReplyDelete
  16. weeehuu, mesti teruja kan kan? :)

    ReplyDelete
  17. Insyaallah.. boleh puasa. tapi kalau x boleh jgn di gagah juga.. bahaya. masa pregnant lala.. ok je puasa maybe sbb akak dok umah je. cuma x sempat habiskan puasa la.. lala excited dh nk tgk dunia. due bulan raya tp lahir bulan puasa

    ReplyDelete
  18. wah best nye sup. dik jgn sedih. en hubby tetap d sblh

    ReplyDelete
  19. moment berbuka dan berhari raya bersama suami adalah moment yg indah .. sblm ada anak lah nak romantik2 ngan hubby ;)

    ReplyDelete
  20. InsyaAllah pasti sis boleh laluinya..dengan hubby kan best..hehe mesti tak sabar kan..

    ReplyDelete
  21. Seronok lah kan... Sahit kalau kami suka yg kering kering

    ReplyDelete
  22. bestnya dapat berpuasa bersama org tersayang...hehe nk kawin jugak lah..=__=*

    ReplyDelete
  23. masok molek deh mama..
    ehehe..makang manyok2.bg baby comel.haha

    ReplyDelete
  24. salam....semoga semuanya selamat & jaga diri serta kandungan.

    bab tak boleh balik puasa kat kampung... wakilkan kat saya jer lah yer. huhuhuhu.... nanti saya awal puasa & akhir puasa dpt 2 x berpuasa kat sana.

    ReplyDelete
  25. dah mengidam nak mkn sup tulang lak ni akk tgk gmbr ni.
    hehee
    kita nya mengidam ngalah kan org peknen tau
    asl nmpk je, trs teringinnnn.

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah smga Allah terus pelihara ye :) teruskan melawan dasim laknatullah..!

    ReplyDelete
  27. InsyaAllah boleh nanti... nak nak bersama yang tersayang pasti bersemangat :)

    ReplyDelete
  28. sedap nampaknya sup tu... kak munna tahun tahun ke 5 berpuasa dgn suami

    ReplyDelete
  29. waaahhhh...samalah kitaaaa...tahun pertama puasa bersama suami..dan juga sup tulang itu peberet saya!;')

    ReplyDelete
  30. owhh xbalik raya d kelate. sedihnye ..

    ReplyDelete
  31. tahun ni tak merasa la air tgn mak kecuali la mak pos something ke sarawak utk dni. sabar je la ye dni sayang...

    ReplyDelete
  32. bestnyaaaa dni! :)
    first time berpuasa pon dah bukan berdua tapi bertiga. untungggg la~ ;D tapi frust sebab xleh makey makanan kelate wat bestttttt gile kan? hehehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.