Tips menyusu | Petola dapat memperbanyakkan susu ibu

-




sesetengah ibu ada masalah kurang air susu... nak menyusukan baby tapi air susu pula yang kurang... susah juga, kan? dni berharap nanti dni dapat breasfeedkan baby dni dengan baik... InsyaAllah...




comelnye baby!


kalau ada ibu-ibu yang mempunyai masalah kekurangan air susu, boleh cuba tips ni... rebus petola atau buat sup petola... amalkan makan sayur petola... sebab ianya dapat merangsang pengaliran air susu. selain tu juga boleh cuba pucuk betik... yang penting, kena rajin-rajin buat urusan sambil baca selawat dan berfikiran positif untuk menyusukan baby. InsyaAllah dapat merangsang pengeluaran air susu...


-

14 comments:

Eliss Mie said...

mcm2 cara ada. eliss makan lobak putih buat sup.

Sue-Rya Qistina said...

bagus2..klau betul nak fully bf baby, plg utama skali adalah niat..
bole tgk tips kt link ni --> http://suriaqistina.blogspot.com/2011/07/yakin-boleh.html

mas saari said...

tapi petola tu sejuk, tak sesuai makan masa dalam pantang..

minum horlick pun ok gak!

nadia said...

dni,
semoga berjaya menyusu baby sampai umur 2 tahun okeh! :)))
bestnya, nanti baby sarawak kan? :)
mesti dio xreti kecek kelate besa esok2 supo mok dio. hehe :D

syawalsimpsons said...

eyo..mcm2 ada...dolu time syawal try makan sayur kucai..macam2 ada..

Nafisa81 said...

dulu mkn lobak putih

Chekgu Azrine said...

Tq for sharing sis dini..sng nti tiap2 hr dlm.pntg msk sayur petola je la..ahaks..

Tihara said...

mak akak pun kata petola tu sejuk..hati2 makan walau lepas pantang...pucuk betik ok..take care dni :)

Tihara said...

mak akak pun kata petola tu sejuk..hati2 makan walau lepas pantang...pucuk betik ok..take care dni :)

Eyriqazz said...

aiseh,kenapa yang bagus utk susu ibu wifey tak gemari?adusshhh.....

anyway, nice perkongsian...

shazrina said...

makasey kongsi tips ..susu badan kite memang sedia banyak ..jadi kite minum anmum je untuk bagi susu badan kite ni memenuhi keperluan nutrisi baby kite ..

Peri PiA said...

thanks dini,info berguna :)
yg penting usaha

anisalya said...

banyak cara dni. dan kesannya jugak berbeza atas orang kot. akak alhamdulillah... susu mmg banyak walaupun tak amalkan semua tu.

azizah :) said...

nasib jijah makan petola..boleh amalkan juga ni..