Day 12 | Berpuasa ketika hamil

-



lewat lak dni tdo malam ni kan... nak wat acane... petang tadi tertido sampai jam 5.40petang... bukannya penat pun.. tapi dok gegolek dalam bilik, nak online, tenet slow... terus tertido. hehe... okay... jom tengok apa menu bersahur dan berbuka puasa mak buyung pada hari puasa ke-12.




BERSAHUR:
    • nasi + ayam celup tepung kfc + sotong tumis sayur (lauk berbuka semalam, panaskan aje)
    • 3biji kurma
    • air masak


    kueh netbak, makanan tradisional Terengganu



    BERBUKA :
    • 3 biji kurma
    • sebiji kueh netbak
    • nasi + separuh ayam percik dan separuh ikan percik (sebab beli seketul ayam dan seketul ikan percik, share dengan asben hehe)
    • air laici kang
    • air masak

    (selepas waktu berbuka - 11 malam)
    • supplement (vco + fish oil+vita c)
    • 7biji kurma
    • bubur kacang hijau
    • air masak

    baru hari ni pertama kali dni cuba kueh netbak... macam mini bahulu ke rupa dia.. rasanya pun ada iras bahulu. cuma kena rebus bersama air gula + daun pandan... makan berkuah dengan air gula tu. boleh tahan juga rasanya... asben dni yang buatkan sebelum berbuka... nak bagi bini dia rasa... tq abang!

    untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.


    -

    13 comments:

    cik najihah said...

    kuih nekbat tu kuih ape?

    Peri PiA said...

    teringin pula akak nak rase nekbat tu :)

    untung dini dpt husband rajin,pandai msk pulak tu

    Eca Dwinky Asha said...

    kueh netbak tu apa?

    Syafiq A. Ghani said...

    Rindu sungguh nk balik trg n makan nekbat. huhu

    dak eina said...

    wah asben buatkan tuk dini? bagusnye..eina penah mkn netbak..manis sgt!

    izz iizza said...

    x pernah makan dn dengar juga nama kuih tu..banyak juga jenis makanan kt malaysia ni yg iza x tahu rupanya..:)

    ...sWeeT uMi... said...

    bugusnya husben dni...tlg masakkan nekbak..salute lah hehehehe (^__^)

    || a - j . E . E || said...

    meh sini jadi jiran dni.. heheh

    Tentang Kita said...

    mcm kuih bahulu disira dgn air gula jer....

    anisalya said...

    netbak ni manis kan? akak tak makan. husben pun tak mkn walaupun dia org ganu. ngeee...

    are_lin@yu said...

    fisrt time tgk kuit netbak tu..hehe

    azizah :) said...

    first time tgk kuih netbak tu..pon ada jual kat sarawak yer..bagus la..hee

    MrSepet said...

    netbak.hihih. rajin abe din tuu.heheh