Day 13 | Berpuasa ketika hamil

-


hari ni tak sempat blogwalking dengan jayanya gara-gara internet super slow. petang pula mengajar, jam 5 baru sampai rumah... berbuka jam 6.42pm... tak sempat masa sangat hari ni... lepasberbuka puasa, iron baju asben, mandi, kemas dapo, settlekan urusan bisnes, ni baru leh menaip... kain baju bertimbun lagi tak dilipat. hehehehe.... terus ngadap laptop...


today, pagi dni tertido... jam 10 baru terjaga... penat sebab malam tadi dni tido lewat... bangun sahur lak jam 4pagi coz imsak seawal jam 4.54am... so kena bangun awal lah... ingat nak lelap kejap je skali terlajak gak sampai jam 10... entry2 kat blog sumenye auto publish...



pastu gabra fikirkan gerakan baby sebab patutnya kiraan mula jam 9.00am kan... dah jam 10lebih, tak de rasa gerakan baby sampailah lepas mandi.. ada rasa sikit-sikit... jam 11 lebih hampir jam 12pm ada rasa sikit2... jam 1, tak ada rasa, terus menangis... sambil berzikir... tunggu masa nak berangkat ke tempat kerja, sambil usap perut... Alhamdulillah pastu baby gerak2... sampai sekolah, jam 2pm mengarah budak2 diam dalam masjid untuk amali solat, time tu rasa gerakan baby sangat kuat. Alhamdulillah... berkat masuk masjid. sepanjang sejam dalam masjid memang terasa gerakan baby.. dan setiap jam rasa dia bergerak... syukur sangat... ingatkan nak berbuka puasa dah sebab risaukan dia kat dalam... Alhamdulillah, dia tak apa-apa sebenarnya. dni je terlebih risau kut sebab panik bangun lambat. huhu... jom cite pasal menu bersahur dan berbuka dni pada hari ni...



BERSAHUR :

  • 3biji kurma
  • air masak
  • air soya malt
  • soto


juadah berbuka puasa



BERBUKA :

  • nasi ayam
  • 3biji kurma
  • 1 popia basah
  • air teh bunga
  • air masak


(selepas berbuka-11 malam)

  • tembikai
  • air masak
  • kurma 10biji
  • supplement (vco, fish oil, tablet susu kambing, vitamin c)


malam ni mood terusik sikit sebab ada beberapa orang customer yang buat dni rasa kecik ati... apapun, tak kisahlah... adat berniaga secara online. memang sah-sah akan berhadapan dengan orang macam tu. bila stok lewat sampai, susah belah kita. tapi memang silap lah sebab stok lewat, kita lewat pos. dah nak wat cane... bukan sengaja nak pos lambat. ada masalah sikit je... sobsss... dah buat luahan hati pulak.. huhu... sorry, mood ibu mengandung ni terusik sikit hari ni...





untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.


-

15 comments:

~didiey~ said...

sabar ye dni..adat org berniaga:)
didiey pown penah alami hal yg sme...

qasehraihan said...

mesti penat kan..
sabatla dni...

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/surat-siaran-kementerian-cuti-berganti.html

Azzah said...

Sabar ye dini..dugaan bulan pose..

azizah :) said...

tu la... kesian tengok akak.. dah la sarat.. customer pula buat cam tu..huhuhu sabar yer kak..

miss Fyqa said...

be strong Dni :)

cci said...

mesti penat sangatkan... tp kalo bb kurang gerak.. patutnya kene g spital tau.. n jgn lupa wat kiraan bape kali gerak k.. :)

icee-yah said...

Sabar ye dni,..semoga bby n dni sht sejhtera sokmo:-)

Eca Dwinky Asha said...

tu la pasal..baca kat fb...sabar ye...xyah layan sgt.blacklist customer mcm tu?.xpaam betul!.

sis tenang k,nnti terberanak awal lak sis..ehhehe

Eca Dwinky Asha said...

tu la pasal..baca kat fb...sabar ye...xyah layan sgt.blacklist customer mcm tu?.xpaam betul!.

sis tenang k,nnti terberanak awal lak sis..ehhehe

syawalsimpsons said...

sedapnyer la makanan...kurma mmg tak tinggal kan...sue tak jalan sangat la kurma ni...mmmmm..walaupun tak khasiatnyer tinggi...tp so far susu untuk bersahur mmg tak leh di tinggalkan...

Peri PiA said...

syukur Alhamdulillah semua ok

sabar ye dini,dugaan

kechixx hussain said...

rajinnya dini..hehehe..jg kesihatan oke;)

amirah said...

jgn risau dini..kdng2 baby pun tidur juga ye..

izz iizza said...

sabar dni..karenah pelanggan ni memang berbagai ragam..:)

MrSepet said...

rilex kak dini kito tu. kak dini kan kuat. btw nice laa cito baby gerak2 tu.hehehe