Baju Tidur baru untuk Darwish


 Assalamualaikum, hai korang!









Darwish dah nak masuk umur 2 tahun lagi dua bulan tau. 3 minggu yang lepas, mama cukur botakkan kepala Darwish. nak bagi pertumbuhan rambut baru tumbuh dengan lebih sopan, hensem dan jayanya. hehehe... lain nampak muka Darwish dengan tak ada rambu macam ni. nampak lebih 'matured' dan macho sikit. masa ada rambut nampak macam budak-budak. tapi Darwish memang budak-budak pon. hahah! ape yang mama cakap ni? adeih...








disebabkan umur Darwish dah mula meningkat, maka baju-baju dia banyak yang dah jadi senteng, butang paling last duk atas puast, seluar  pun dah mula ketat. kesian anak mama. terutamanya baju-baju lengan panjang sebab biasa dok pakai long sleeve time nak tido je. so mama topup baju-baju lengan panjang dululah setakat ni. sebab baju t-shirt Darwish Alhamdulillah setakat ni masih padan lagi. dah beli yang besar siap-siap sebelum ni. baju lengan panjang je dok pakai yang sejak dia umur 9bulan. hohohhhh tu pasallah senteng habis.



dni belikan darwish 5 set baju tidur. nak pakai buat pegi jenjalan pun okay design macam ni. kira 2 in 1 teruslah. 4 set untuk umur 2tahum 1 set yang umur 3 tahun. sehelai rompers yang bersaiz 18m tapi nampak gaya dia kena tunggu umur 4tahun dulu baru padan kut sebab cutting dia besar sangat. dan lagi dua helai tu seluar stoking atau dipanggil busha. dni suka pakaikan busha kat Darwish malam-malam sebab Darwish tak suka pakai stoking dan selimut. tidur dalam aircond kan sejuk. bila pakai busha, at least tak adalah sesejuk seluar biasa.




okay tu je lah nak share new outfit untuk Darwish. mama is kering idea. tapi kes ada esempatan hapdet terus mama hapdet dan meraban. muahahahaa ;p





9 comments:

eima said...

cantik ]2...ensem la botak cam tu ... smart

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

banyak nya baju dia.baju raya ada?hhi..lame tak jenguk sini. =)

mrs kayrul said...

cantik betul baju2 tido tue....anak2 kita jenis bam2 sikit susah nak pakai baju macam tu maunya sendat kat badan..hehhee

Amal Salleh said...

comel je mutak hehehe

Aty_Fared said...

akak pon suka beli baju tido comel2 macam ni tuk anak.. :)

husna zahidi said...

comel darwish..:)

Chekgu Azrine said...

Dah besar dah boboy dini..comel..

Ardini Humaira said...

eima: haha awal2 tu dia amik sikat nak sikat rambut dia. teciyannn

maera: baju ado sale maera. kalo tak, tak hado beli sakan gni. kikiki... baju budak kecik sama harga baju orang dewasa pasalnye

mrs kayrul: boleh beli size besar sikit kalo camtu. hehe.

aty_fared: comey kan kak. kalo ada sedondon untuk mamanya nak juga dni beli. miahaha

husna zahidi: mekacih auntie :D

chekgu azrine: nak masuk dua tahun dah kak hehehe mekacih :D

amal salleh: mutak dah naik rambut sikit. tak sabo nak tengok rambut dia panjang balik kikiki

Rohani Hashim said...

hai darwish, dah besar darwish